Disney-figurák a gyermekosztály falán –  Ajándék a The Walt Disney Companytól

Mesefigurák színesítik ezentúl a Jósa András Oktatókórház egyik termének falát. Egy hatalmas faliképet ajándékozott az intézménynek a The Walt Disney Company. A vállalat a „Pillanatok, amelyek számítanak” közösségi programjának keretében ajánlotta fel a közel két és fél méter magas, több mint hét méter széles képet.

Aladdin, Jázmin hercegnő, a Kis hableány, valamint a Disney újabb figurái és karakterei is helyet kapnak ezen az óriás faliképen. A Gyermekgyógyászati Tömb mélyföldszintjén, a Gyermekpszichiátriai Szakrendelés közösségi termének egyik falát teljesen beborítja a hatalmas kép.

Segítség a gyógyulásban

Évente közel tízezer fekvő- és nyolcvanezer ambuláns beteget kezelnek a Jósa András Oktatókórház Gyermekosztályán számos olyan speciális ellátással, melyek csak ezen az osztályon érhetőek el a megyében. A beteg gyerekek mindennapjait teszi majd vidámabbá ez a falikép. Manapság már egyáltalán nem szokatlan, hogy az orvostudomány a test mellett a szellemi állapotot is figyelembe veszi, a lelki folyamatok nagyban befolyásolhatják a gyógyulás folyamatát. Mindez a gyermekeknél fokozottan igaz, mivel ők sokszor türelmetlenebbül kezelhetik a betegség állapotát. A The Walt Disney Company „Pillanatok, amelyek számítanak” program a vállalat globális társadalmi felelősségvállalási stratégiájának a része, célja, hogy nehezített körülmények között is pozitív élményeket biztosítson a kis betegek számára.

Óriási falikép

A nyíregyházi gyermekosztály számára ennek érdekében egy 2,4 méter magas és 7,3 méter széles faliképet ajándékozott a vállalat.

Most elérkeztünk egy olyan részére a gyermekosztálynak, ahol a gyermekpszichiátriai ellátás folyik, itt is próbáljuk komfortosabbá tenni a környezetet. Ez a helyiség, ahol most vagyunk, egy csoportterápiás szoba lesz, ahol egyszerre több gyermeknek a pszichés problémájával foglalkoznak szakemberek, gyermekpszichológusok, gyermekpszichiáterek, szociális munkások, és ez a falikép is az ő komfortérzésüknek a fokozására készül itt el. Ezt megköszönjük, nagy hálával tartozunk, hogy a Walt Disney ide hozta ezt a képet, fel is szerelte ingyen és bérmentve. Biztos vagyok benne, hogy a gyerekek a jövőben ezt nagyon fogják élvezni” – nyilatkozta dr. Dicső Ferenc, a Jósa András Oktatókórház Gyermekosztályának főorvosa.

Barátságos környezet

A 2015-ben átadott új gyermekosztály modern körülmények között segíti a gyógyulást, a barátságos környezetet pedig több teremben és folyosón is mesefigurákkal próbálják megteremteni, ilyen például ez a részleg, ahol a csecsemőket kezelik a szakemberek, ahova a Hupikék törpikék figuráit festették fel, ezt azóta csak Aprajafalvának hívják a kórház dolgozói.

Kapcsolódó galéria

Disney figurák a Gyermekosztály falán