Dobogós helyek az Aqua SE-től - jól szerepeltek a vízilabdások

 Hosszú szezon van az Aqua SE háta mögött. A vízilabda klub több együttese is folyamatosan játszott a korosztályos bajnokságokban, és jó eredményeket értek el. A kilenc csapat közül majdnem mindegyik dobogón végzett. Az országos bajnokságban a serdülő és a gyermek gárda is harmadik lett, több jó egyéni teljesítménnyel. Spák Csanád labdaszerzésekben volt a legjobb a statisztikai mutatók szerint, míg Lipták Milán 86 gólt szerzett. Kezd beérni az a munka, melyet évekkel ezelőtt kezdett az Aqua SE.

- Sok gyerekkel dolgozunk, és az eredmények alapján jó úton haladunk. A hétvégén a Vidék Bajnokság fináléját mi rendezzük, és minden esélyünk megvan arra, hogy a csapat aranyérmet szerezzen - mondta Kántor Gábor edző.

A tervek szerint jövőre már 13 korosztályos csapat vág neki az idénynek, ami óriási kihívást jelent a klub számára. Folyamatosan nő a lány vízilabdások száma is, idén vegyes csapatokban már bemutatkoztak a bajnokságban, és mindenki gólt is szerzett. Szeretnének rövidesen egy tisztán lányokból álló csapatot is elindítani.

A serdülő korosztály jövőre már az ifi bajnokságban indul, 17-18 évesek. Ők alkothatják a magját annak a gárdának, mely az OB-II-es felnőtt bajnokágban is elindulhat, erre azonban még egy-két évet várni kell. A fő cél az, hogy ezekkel a saját nevelésű fiatalokkal később feljusson az Aqua az OB-I-be. Szombaton egy igazi vízilabdás napot tartanak Sóstón. Az UVSE-vel kötött megállapodás értelmében a fővárosi klub vezetése és a háromszoros olimpiai bajnok Benedek Tibor is részt vesz a Vidék Bajnokság záró fordulójának megnyitóján.

Dankó László