Döntetlen Aradon
Lejátszotta első felkészülési mérkőzését a Nyíregyháza Spartacus.

A Szpari számára is elkezdődött a Kamilla Gyógyfürdő Kupa Felkészülési Torna. A csapat szerdán Aradra utazott, ahol a Román Bajnokság másodosztályában szereplő együttes volt a Spartacus ellenfele.
Érdekesség, hogy az aradi klub egyik vezetője az a Codru Gradinariu, aki egykoron Nyíregyházán is futballozott. A találkozó a tervezettnél fél órával később, 17.30-kor kezdődött.

UTA Arad–Nyíregyháza Spartacus 1–1 (0–1)

Nyíregyháza: Hermány (Perger a szünetben) - Szokol, Rubus, Ur (Farkas a szünetben), Barna - Kártik (Ács 75. p), Kónya, Vámos, Rudolf (Pálinkás 65. p), Harsányi (Csernák 75. p) - Pölöskey (Rezes a szünetben)
Vezetőedző: Mátyus János

Az első játékrészben jól kezdett a Nyíregyháza, és a 10. percben egy formás akció révén Rudolf Gergely 17 méterről pontosan lőtt, előnyhöz juttatva a Szparit. A folytatásban is stabilan futballozott a Spartacus, és előbb Harsányi előtt adódott helyzet, majd Pölöskey lőtt, a labda alig kerülte el a kaput. 45 percnyi játék után megérdemelten vezetett Mátyus János együttese. A vezetőedző a szünetben néhány poszton változtatott. Fordulás után a 47. percben egy erősen lesgyanús szituációt követően egyenlített az Arad, 1–1. A játékrészben már több volt a hiba nyírségi oldalon, de így is voltak helyzetek, igaz, a hajrában Pergernek is nagyot kellett védenie egy felső sarok irányába tartó lövés után. Az eredmény nem változott, a Szpari döntetlent játszott első felkészülési meccsén. Szombaton a Balmazújváros érkezik, 18 órától.

Mátyus János: – Nagyon hasznos találkozó volt, több fiatal labdarúgó is pályára léphetett. Elérte célját az edzőmérkőzés.

Dankó László