Döntetlen Dorogon
Fotó:nso.hu

Dorogon lépett pályára a Nyíregyháza Spartacus. A kezdőben volt változás a legutóbbi meccshez képest. 

Dorog - Nyíregyháza Spartacus 1-1 (1-1)

Dorog, 250 néző

Jv: Nagy Norbert (Punyi Gyula, Márkus Péter)

Dorogi FC: Borsos V. – Barna G., Preklet, Gyurácz, Papp Máté – Lénárth – Krunc, Kapornai (Vígh 69.), Király P. (Berkó 60.), Szedlár (Papp Marcell 79.) – Szalai J.(Ádám 69.)

Vezetőedző: Marián Sluka

Nyíregyháza Spartacus FC: Hegedüs - Farkas (Csősz 66.), Szokol, Baki, Jánvári, Nagy B., Sigér (Kovácsréti 56,), Pantovic(Szerető 66.),Pataki, Gresó (Vass 56.), Novák (Adamcsek 74.)

Sportigazgató: Fekete Tivadar

1. perc A kezdés után rögtön Szpari lehetőség, Farkas B.beadásáról alig maradt le középen Pantovic. 

2. perc Lehetőség a másik oldalon is, Krunc lőtt mellé egy beadás után. 

8. perc Jánvári lőtt váratlanul 30 méterről, de Borsos fogta a labdát. 

13. perc Újabb nyíregyházi lehetőség, Farkas passzolt Pantovichoz, akinek beadása után Novák került volna helyzetbe, de nem volt pontos a labdaátvétel, így nem tudott lőni. 

20. perc Büntetőt kapott a Dorog, Farkast látták szabálytalannak egy beadásnál aki sárgát is kapott. A 11-est Lénárt végezte el, és bár Hegedüs hozzáért a labdához, ezúttal nem tudott hárítani, 1-0. 

27. perc Krunc lőtt, Hegedüs védett nagyot. 

28. perc Egy felívelés után Novák fejelt Gresó elé, utábbi a 16-os sarkáról kapásból lőtt, védett Borsos. 

30. perc GÓÓÓÓL! Egyenlített a Nyíregyháza! Egy veszélyes támadás után még szögletre mentettek a hazaiak. Gresó Mátyás beadása után Jánvári Gábor fejelt, majd Novák Csanád rúgta közelről a kapuba a labdát, 1-1. 

32. perc Sigér kapott sárga lapot. 

41. perc Szalai talált a kapuba, de előtte lesen állt. 

42. perc Gresó lőtt a 16-oson belülről, de fölé szállt a labdája. 

45. perc Gresó kapott sárga lapot. 

Vége az első félidőnek, 1-1 az állás. 

49. perc Vehemensen reklamáltak a hazaiak kispadjánál egy esetet. Marián Sluka vezetőedző előbb sárga lapot kapott, majd a pirosat is felmutatta neki a játékvezető. 

57. perc Pantovic került helyzetbe, de közelről mellé lőtt. 

59. perc Kapornai veszélyes beadása után Baki mentett nagyot. 

66. perc Szalai lövését sikerült blokkolni. 

75. perc Zömében mezőnyjáték folyt, nagyobb helyzet nélkül. 

80. perc Barna kapott sárga lapot. 

88. perc Vass P. lövését hárította Borsos. Rövid időn belül két szögletet is rúghatott a Szpari, de végül tisztáztak a hazaiak. 

90. perc Két perc a ráadás. 

Vége a mérkőzésnek, maradt az 1-1. 

Marián Sluka: – Jól felkészültünk a Nyíregyházából, tudtuk, hogy célfocit játszó csapat, ez is bizonyosodott be. Az első félidőt uraltuk, megérdemelten szereztünk vezetést, de a vendégek egyenlítése után a támadóharmadban nálunk hiányzott a minőség. A megfelelő koncentráció megvan, de elvárom a nagyobb akaratot. Sajnos a végjátékban nem voltunk elég tudatosak, kevesebb volt a jó indítás és megindulás. A döntetlen reális eredmény.

Fekete Tivadar: – Ismételten jó szemlélettel léptünk pályára, s tudtuk, hogy a hazaiak számára élet-halál kérdése ez a meccs. Úgy gondolom, Dorogon hagytunk két pontot, mert a gólhelyzetek, lehetőségek száma alapján nagy volt a különbség a javunkra, s ezáltal sokkal közelebb álltunk a győzelemhez. Vasárnap hazai pályán kell folytatnunk a pontgyűjtést. 

Fotó: nso.hu