Dr. Vinnai Győző (FIDESZ-KDNP): a kormány egyaránt gondol a fiatalokra, a családokra, az idősekre és az aktív korúakra

– Gondolunk a fiatalokra, a családokra, az idősekre, és gondolunk az adócsökkentésekkel és a béremelésekkel az aktív korúakra egyaránt – hangsúlyozta dr. Vinnai Győző csütörtöki sajtótájékoztatóján.

A részben nyíregyházi 2. számú megyei választókerület FIDESZ-KDNP-s országgyűlési képviselője hozzátette, a magyar gazdaság az egyik leggyorsabban növekvő Európában – ez teszi lehetővé a plusztámogatásokat. A kormánypárti képviselő azt mondta, ellentétben a 2002 és 2010 közötti gondolkodással, ez a kormány a családokat támogatja, s csaknem kétmillió szülőt érint a jövő év elején érkező adó-visszatérítés, ami összesen 600 milliárd forintos támogatást jelent. Az országgyűlési képviselő kiemelte, gondolnak a fiatalokra is, januártól nem kell jövedelemadót fizetni a 25 év alattiaknak, így havi több tízezer forinttal emelkedik a keresetük. A fideszes parlamenti képviselő hangsúlyozta, gondolnak az aktív korúakra is, januártól 200 ezer forintra nő a minimálbér és 260 ezer forintra emelkedik a garantált bérminimum, amit a köznyelvben szakmunkás minimálbérnek hívnak. Ezzel együtt csökken a munkaadók járuléka, a szociális hozzájárulás és az egészségügyi hozzájárulás mértéke is, további terheket levéve róluk. Egyben jelezte, nőtt a foglalkoztatás is, ma Magyarországon 4 millió 700 ezer ember dolgozik. Dr. Vinnai Győző emlékeztetett: tavaly áprilisban döntött a kormány, ha a gazdasági növekedés lehetővé teszi, akkor abból a nyugdíjasoknak is részesülniük kell. Egyrészt, megtörtént az egységesen 80 ezer forintos nyugdíjprémium kifizetése.

Dr. Vinnai Győző, a FIDESZ-KDNP országgyűlési képviselője kiemelte:

„Hogy előre tekintsünk: jövő év februárjában kifizetjük a teljes 13. havi nyugdíjat. Kétheti lett volna, de a gazdaság ezt lehetővé teszi, ez az idősek támogatását jelenti. Visszaépítjük tehát a korábban a baloldal, a Gyurcsány kormány által elvett 13. havi nyugdíjat.”