EB döntő - Bakosi Péter Németországban készül, és a fő versenye az Európa-bajnokság lesz

 Ősszel nehéz döntést kellett meghoznia Bakosi Péternek és családjának. A tehetséges magasugró eddig Nyíregyházán készült, októberben azonban úgy döntöttek, Németországban, Stuttgartban tréningezik a jövőben. Edzője az a Kiss Tamás lett, aki egykoron az atléta édesapjának, Bakosi Bélának és édesanyjának, Szenczi Erikának is az edzője volt. Jelenleg a német ugró válogatott szakmai munkáját irányítja. Az elmúlt hetekben a német központ mellett külföldön is edzőtáboroztak, és Bakosi Péter eredményei biztatóak. Főleg nemzetközi versenyeken indul majd a következő évben. Most iskolai tanulmányai miatt pár napot Nyíregyházán tölt, és addig édesapjával készül.

- Főként nemzetközi versenyek várnak Péterre, idehaza csak a magyar bajnokságban indul majd. A fő verseny az Európa-bajnokság lesz, ahol szeretne döntőbe jutni – mondta Bakosi Béla edző.

Bakosi Péter jelenleg a Debreceni Egyetem hallgatója, és egyéni tanrendje miatt most tud néhány vizsgát teljesíteni. A magasugró az elmúlt években rendre megnyerte a magyar bajnokságot, az Universiadén viszont nem került be az utazó keretbe, így nagy bánatára nem vehetett részt a versenyen. A jövő héten utazik vissza Németországba, és december közepéig ott készül, majd elkezdődik számára a fedettpályás idény.

Dankó László