Edzésben a röplabdások

Készül a bajnoki rajtra a Fatum Nyíregyháza. A női röplabda együttes kerete több helyen változott a nyári szünetben, és hat saját nevelésű játékossal, valamint kilenc magyarral vág neki az idénynek a gárda. 

Októberben rajtol a női röplabda Extraliga következő idénye, de már elkezdte a felkészülést a Fatum Nyíregyháza. Egy megváltozott kerettel vág neki majd a szezonnak a csapat, több új játékossal. A 13 fős keretből viszont kilencen is magyarok, hatan pedig saját nevelésűek, ami ritka a magyar bajnokságban. Natasha Calkins, Marija Skoric, Pintér Andrea, Kump Alíz és Paulina Zaborowska érkezett a nyári szünetben, és a mindössze 15 éves korosztályos válogatott Pampuch Gréta is a felnőtt csapatot erősítheti a következő idényben. Összesen négy magyar válogatott játékosa van a csapatnak, Tóth Fruzsina, Kump Alíz és Lászlop Alexandra most is a nemzeti csapattal vesz részt mérkőzéseken, Pintér Andrea ujjműtéte miatt nem szerepelhet a nemzeti csapatban.

A Fatum Nyíregyháza a következő napokban is hazai környezetben dolgozik, szeptember elején pedig újból megrendezik a hagyományos Fatum Kupát, majd Romániában és Békéscsabán vesz részt egy tornán a csapat. Összesen 9 edzőmeccset játszik a Nyíregyháza a felkészülés során. A hétvégén a női röplabda együttes tagjai is részt vesznek a Wittur Nyíregyházi Futófesztiválon. A játékosok közül többen a jótékonysági távon állnak rajthoz vasárnap, míg a stábtagok az 5 illetve a 10 km-en indulnak. A röplabda együttes rendszeresen részt vesz a városi sportrendezvényeken, így a Fitt-Városon vagy a Csillagfutáson is ott volt a gárda.