Edzőmeccs - élvonalbeli csapat ellen nyert a Nyíregyháza Spartacus

Felkészülési találkozót játszott az élvonalbeli Balmazújváros ellen a Nyíregyháza Spartacus.

 

Nyíregyháza Spartacus - Balmazújváros 1-0 (0-0)

Városi Stadion, műfüves pálya

Nyíregyháza: Megyeri (Fülöp a szünetben) - Szokol (Hinora 63.), Fodor (Kelemen a szünetben), Rubus (Végső a szünetben), Forró (Starosta 70.), Kártik (Ötvös 30.), Kesztyűs (Gréczi a szünetben), Szabó (Sinanovic 63.), Csilus Á ( Rezes a szünetben), Papp (Kulcsár a szünetben), Dragóner (Hornyák a szünetben)

vezetőedző: Lucsánszky Tamás

Balmazújváros: Szécsi (Pogacsics a szünetben)- Virág (Schmid Á. a szünetben), Póti, Jagodics, Schmid M (Bokros a szünetben)., Harsányi, Kónya, Erdei, Kamarás, Rudolf, Batarelo

vezetőedző: Horváth Ferenc

 

Sok ismerős játszott a Balmazújvárosban, a kezdőben hat olyan labdarúgó kapott helyet a vendégeknél, akik szerepeltek a Szpariban. Tíz percet kellett várni az első lehetőségre, ekkor egy belőtt labda után Megyeri védett. A másik oldalon Csilus Ádám veszélyeztetett, majd egy szöglet után ismét ő lőtt, de szögletre pattant a labda. Kesztyűs beívelése után Szokolt rántották le középen, 11-es! A büntetőt Dragóner végezte el, de Szécsi hárított. A 25. percben Rudolf szabadrúgása után alakult ki veszély a Szpari kapuja előtt, de védett Megyeri, majd Póti ugyan betalált, de les miatt nem adta meg a játékvezető a találatot. Az 50. percben Rezes László ívelte be a labdát a bal oldalról, Hornyák Marcell pedig a kapuba fejelt, 1-0. Egy perccel később Rezes lőtt 25 méterről, a kapufát találta el, majd az 56. percben ismét ő próbálkozott, Pogacsics védett. A 65. percben Hornyák került helyzetbe de hárított a kapus, a végén pedig Sinanovic lövését és hatástalanította, így maradt az 1-0.

Lucsánszky Tamás vezetőedző: A találkozó elérte a célját, lehetőséget kaptak azok a labdarúgók akik kevés szerephez jutottak eddig, vagy sérülés után tértek vissza. Van aki Törökország óta nem léphetett pályára, most játékban volt mindenki, és néhány dolgot kipróbálhattunk.

Dankó László