Edzőtáborban a Szpari női csapata

 Abaújszántó, nyár, 32 fok. Itt sincs hideg. Pedig már késő délután van, a településen edzőtáborozó Nyíregyháza Spartacus női kerete túl van egy labdás edzésen, most pedig a napokban átadott konditerembe igyekeznek a játékosok.

- Most újítottuk fel az épületet, és egy edzőtermet alakítottunk ki. Ha ide járnak a városban élő fiatalok, akkor jó helyen vannak, és a létesítményt az itt edzőtáborozó csapatok is használhatják. A Szparival évek óta jó a viszony, nem először tréningeznek Abaújszántón, mindig örömmel látjuk őket - mondta Gyulai József, a település sportreferense.

A kapusok külön tréningeztek délelőtt, majd Bódig Dorkának az az ötlete támadt, hogy mi lenne ha a közeli hegy tetején lévő keresztet közelről is megnéznék. Sánta Tibor kapusedző boldogan mondott igent, tudta, ez a hegymászás felér egy újabb edzéssel. A kapusoknak ez sem volt elég, délután elsőként álltak futópadra. Az edzők legálisan futtatták a lányokat...

Dobó-Nagy Boglárka nyáron csatlakozott a kerethez. A mindössze 14 éves hálóőr egyelőre még nem védhet a felnőttek között.

- Tavasszal a Vác elleni meccs után töltöm be a 15-öt, akkor már pályára léphetek. Nagyon várom, életem egyik legfontosabb pillanata lesz, hiszen 9 éves koromtól kapus akarok lenni, és már az egy csoda volt, hogy a Spartacus labdarúgója lehettem - mesélte Boglárka.

Közben a mezőnyjátékosok a konditeremben emelgetik a súlyokat. Rengeteg a fiatal a keretben.

- A legutóbbi kupameccsünkön nem érte el a 19 évet az átlagéletkor, két 16 éves labdarúgó is pályára lépett akik a szombati Vác elleni meccsen is szerepet kaphatnak. Köszönet a klub vezetésének, hogy néhány napra elutazhattunk edzőtáborba, hiszen ezek a lányok amatőrök, munka, tanulás mellett járnak tréningekre, ez a néhány nap pedig arra is jó, hogy összekovácsolja a társaságot. Taktikai elemeket is gyakorlunk, remélem ezt már a hétvégén viszont láthatjuk a pályán az első bajnokin - mondta Makay Robin vezetőedző.

Rajt szombaton 17 órától az NYVSC pályán.

Dankó László