Egészség ezreknek, milliók a kórháznak! - Minden, amit a Richter Egészségváros programról tudni kell!

Ingyenes egészségügyi szűrésekkel, tanácsadásokkal és szórakoztató programokkal vár a Richter Egészségváros. Október 5-én a nyíregyházi Kossuth téren az egészségé lesz a főszerep, ugyanis a településre érkezik a Richter Egészségváros.

A Richter Gedeon Nyrt. egészségmegőrzést és prevenciót támogató rendezvénysorozata több mint egy évtizede járja az országot ingyenes egészségügyi szűrésekkel, tanácsadásokkal és előadásokkal, hogy támogassa a hazai egészségügyi ellátórendszert.

A Richter Egészségváros program keretében a látogatók ingyenesen, előzetes regisztráció nélkül vehetnek részt különböző szűrővizsgálatokon, egészségügyi tanácsadásokon és előadásokon. Az egészségmegőrzés és a betegségek megelőzése alapvető fontosságú a hosszú és minőségi élet érdekében, ezért a rendezvény kiemelt célja, hogy kortól és nemtől függetlenül a lehető legtöbb ember vegyen részt a programokon.

Az egészségügyi programelemeken túl az Egészségváros interaktív, szórakoztató családi programoknak is helyet ad, hogy a helyszínre látogatók kötetlen, vidám hangulatban tehessenek lépéseket saját egészségük megőrzéséért.

A Richter Egészségváros keretében a magyar gyógyszergyártó vállalat 3,5 millió forintos alaptámogatásban részesíti a programban részt vevő Nyíregyházi Jósa András Tagkórházat.  Ezt az összeget a lakosok aktivitásukkal tovább növelhetik, ugyanis a Búza téri Piac elől 9:00-kor induló Egészségsétán, az előadásokon, szűréseken, tanácsadásokon való részvételükkel, illetve az Egészségváros hivatalos Facebook oldalán megosztott online élő közvetítésekre adott aktivitásaikkal adománypontokat gyűjtenek, melyek pontonként 500 forinttal növelik az adományalapot.  A helyszínre való első belépésért dupla, 1.000 forintot érő adománypont jár. A pontok a nap végén értékes forintokká válnak, amelyből megvalósulhat a tagkórház célja, a kórtermek árnyékolástechnikai fejlesztése.

A Kossuth téren közel 30 szűrésen és tanácsadáson vehetnek részt a rendezvényre látogatók. Többek között lesz prosztataszűrés (PSA), bőr- és körömgombaszűrés, koleszterinszint- és vérnyomásmérés, neuropátiaszűrés cukorbetegeknek, inbody testösszetétel mérés, migrén szűrés és tanácsadás, valamint patikai, memóriazavar-, dietetikai, asztma, csontritkulás, diabetológia, kardiológiai, nőgyógyászati és urológiai tanácsadás is.

A szűréseken és tanácsadásokon kívül változatos színpadi és családi programokkal is készülnek az érdeklődők számára: 9:45-kor Katus Attila várja a színpad elé a mozogni vágyókat egy izgalmas aerobik-órára, de a helyszínre látogatók a nap során számos táncelőadást és bemutatót is láthatnak a Szabolcsi Koncert Fúvószenekar és Majorette Csoport, a Princess Balettiskola, a Nyíregyháza Táncklub és a 2Step Dance Crew jóvoltából. 14:30 órakor Singh Viki lép a színpadra, 16:00-kor pedig Molnár Andival táncolhatnak közösen a rendezvény résztvevői.

A Richter a Nőkért sátorban egész nap érdekes életmód-előadások zajlanak Szily Nóra, Jaksity Kata, Molnár Andi és Katus Attila jóvoltából, míg a legkisebbeknek gyerekprogramok, interaktív élményszoba látogatás, virtuális gyárlátogatás és elsősegély bemutató nyújt szórakozást.

A személyes jelenlét mellet online is lehetőség van az adományalap gyarapítására, ugyanis a Richter Egészségváros Facebook-oldalán több előadást online is közvetítenek. A bejegyzésekhez fűzött aktivitások szintén adománypontokat érnek – minden kedvelés, hozzászólás és megosztás 500 forintot jelent a Nyíregyházi Jósa András Tagkórháznak.

Extra pontgyűjtési lehetőség a tagkórház számára

Az Egészségváros beharangozó eseményeként szeptember 24-én, 17:00-kor a Krúdy Gyula Art Moziban vetítik a Richter Gedeon kalandos életét bemutató, Nem tűntem el című filmet. A vetítésen való részvétel ingyenes, ráadásul a megjelenéssel szintén értékes adománypontok gyűjthetőek a kórháznak. A vetítést követően 18:00 órától egy közönségtalálkozó keretén belül a film főszereplőjével, Rudolf Péterrel is találkozhatnak a résztvevők.

További információ és a részletes program a www.egeszsegvaros.hu weboldalon, valamint a Richter Egészségváros Facebook-oldalon és a Richter Egészségváros - Nyíregyháza Facebook eseményen belül érhető el.