Egészségügyi dolgozókat díjaztak a Semmelweis Napon

Hatodik éve ünneplik Magyarországon Semmelweis Ignác születésnapján, július 1-jén az egészségügyben dolgozókat. Nyíregyházán első alkalommal szervezett megemlékezést a város Önkormányzata az Egészségügyi Alapellátással közösen, hogy tiszteletüket fejezzék ki a szervezet kötelékein belül dolgozó orvosok, ápolók és védőnők előtt.

 

Meg kell köszönni a munkát

 

További képekért kattintson a fotóra!

Dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza Megyei Jogú Város polgármestere kifejtette, az egészségügyben dolgozók folyamatosan olyan munkát végeznek, amelyre mindannyiunknak, a városnak szüksége van. A polgármester hozzátette, az elmúlt években több módja volt annak, hogy elismerték az alapellátásban dolgozókat, külön a védőnőket, az ápolónőket, illetve az orvosokat. A nyári szünet előtti utolsó közgyűlésen is három címzetes főorvosi címet is átadtak. Dr. Kovács Ferenc kiemelte, ez egy olyan alkalom, amiből hagyományt szeretnének teremteni.

Az egészségügyi dolgozók az év minden napján 0-24 óráig állnak a lakosság rendelkezésére, és időt, energiát, tudást nem sajnálva próbálják meg az emberek életét jobbá tenni.

 

Mindenki elismeri a munkát

 

Csikós Péter, az Egészségügyi Alapellátási Igazgatóság igazgatója úgy vélte, hogy nagyon sokáig nem volt megfelelő elismerése ennek a munkának. Kifejtette, nem volt jellemző az, hogy az egészségügyi dolgozóknak, akik minden nap végzik rutinszerű munkájukat, ami tele van empátiával, odaadással, és lemondással, hiszen a betegeknek akarnak segíteni, ezt megköszönték. Az igazgató hozzátette, ilyenkor kell, hogy érezzék azt, hogy tényleg mindenki elismeri az ő munkájukat.

A Semmelweis Nap alkalmából az Egészségügyi Alapellátási Igazgatóság dolgozói, orvosok, fogorvosok, asszisztensek, ápolók, szakdolgozók, vagy az őket segítők kaptak elismerést. Összesen 25-en részesültek kitüntetésben.

Ezen a napon azokat az egészségügyi szakdolgozókat is ünnepelték, akik a megemlékezés időpontjában a betegek érdekében teljesítettek szolgálatot.

ME.
Zadubenszki Norbert