Egészségvédelmi napot rendeznek a Krúdyban

Tematikus Egészségvédelmi napon hívják fel a Nyíregyházi Krúdy Gyula Gimnázium tanulóinak figyelmét a megfelelő, céltudatos életmódra. Az emelt szintű kémia,- és biológiaoktatással is foglalkozó középiskolában kiemelt szerepet fordítanak a pedagógusok arra, hogy egészséges életmódra neveljék a diákokat.

Vérnyomás,- vércukor és C- vitaminszint mérés, bőrgyógyászati és nőgyógyászati tanácsadás is várja a krúdys diákokat 2024. március 7-én, csütörtökön azon az Egészségvédelmi napon, amelyet az iskola természettudományos tárgyakat oktató pedagógusai szerveznek a diákoknak. Az ország 33., egyben a vidéki gimnáziumok rangsorában a 12. és a vármegye legeredményesebb gimnáziumában kisebb kihagyással 1974 óta zajlik az emelt szintű biológia és kémiaoktatás. Az itt tanító pedagógusok nem csupán az orvosi, a vegyészi és a gyógyszerészi pályára készülő gimnazisták tudástárát bővítik az egészségnap programjaival, hanem az emelt szintű matematikai és az általános tantervű osztályokban tanuló diákokét is. A hagyományos rendezvényen előszeretettel vesznek részt a gimnázium fiataljai. 

A Krúdy tanárai fontosnak tartják az egészséges életmódra nevelést, az egészségmegőrzést és az egészségtudatos magatartás kialakítását. Ennek érdekében szemléletformáló programokat kínálnak a diákoknak, ahol felhívják figyelmet fittség fontosságára, valamint a betegségek kialakulásának megelőzésére. Az előadások és szűrővizsgálatok mellett az érdeklődő tanulók interaktív foglalkozásokon is részt vehetnek, ahol kérdéseikre Dr. Horváth Krisztina, bőrgyógyász, Dr. Rácz Krisztina, nőgyógyász és Dr. Tarek Gabriella, gyermekgyógyász ad választ.

Mindezek mellett a Nyíregyházi Egészségfejlesztési Iroda, a Család- és Gyermekjóléti Központ, valamint a Nyíregyházi Rendőrkapitányság munkatársainak előadásai színesítik az Egészségvédelmi nap programját. A tanulók az érdekes programok között, pihenésképpen megkóstolhatják a „Gyógyteaház” kínálatát és egészséges táplálkozással kapcsolatos kvízjátékokban is versenyezhetnek. Aki pedig a tudatos táplálkozás híve szeretne lenni egészséges ételeket készíthet a Sallai Judit és Némethné Horváth Gabriella tanárnők által szervezett eseményen.

A rendezvény szervezésben Hegymeginé Sulyok Lívia iskolai védőnő, lebonyolításban a Nyíregyházi Szociális Gondozási és Egészségügyi Alapellátás iskolavédőnői, a Családvédelmi Szolgálat vesz részt, a rendezvényt a 100 éves Patika támogatja.