Egy győzelem , két vereség idegenben az AQUA SE vízipólósainak őszi idénykezdésén

Vasárnap - az elmúlt heti halasztott mérkőzést követően - Csongrádon mutatkozott be a 2024/25-ös szezonban, az AQUA SE Nyíregyháza az Országos Vízilabda Bajnokság A2 osztályában. Az U18-as csapat fölényes győzelemmel örvendeztette meg a szurkolókat, az U14-es és az U16-os csapat vereséggel szenvedett.
Az AQUA SE U14-es csapata nyitotta a mérkőzések sorát. Küzdelmes, sok úszásos, és sok gólos mérkőzésen a harmadik negyed döntötte el az egyébként szoros összecsapást.

A mérkőzést Éder Zsolt edző így értékelte: "Jól kezdtük az előzetesen is nehéznek tartott mérkőzést, de az első negyed végére az ellenfél átvette a vezetést, amelyet a második játékrész közepére háromgólosra növelt. Ezt követően többször volt esélyünk ledolgozni a hátrányunkat, felváltva estek a gólok, de amikor igazán közel kerülhettünk volna a csongrádiakhoz, akkor mindig becsúszott egy-egy rossz passz, egy elkerülhető hiba, vagy éppen a szerencse fogadta kegyeibe a hazaiakat. A harmadik negyed végi rövidzárlat – 5 gólt kaptunk zsinórban – sajnos eldöntötte a mérkőzést. Hiába nyertük meg az utolsó negyedet, ez kevés volt a végső sikerhez. Jól küzdöttünk, a számunkra szokatlan, nyitott medencében kicsit „darabosan” játszottunk. Ezzel együtt gratulálok a fiúknak! "

Az U16-os csapat is megszenvedte a nyitott medencét, és a hideg időjárást. Ezen a meccsen már a mérkőzés elején jelentős hátrányba került az AQUA. A lefordulások ellenszerét csak a meccs közepére találta meg az együttes. Határozottabb, jobb volt az ellenfél. Minderről Hatvani Péter az AQUA SE vízilabda szakedzője így nyilatkozott: "Ami nem sikerült az előző két meccsen, az sikerült, méghozzá fölényesen az U18-as AQUA csapatnak. Győztek! Végig uralták a meccset. Egyértelmű volt, hogy melyik csapat a jobb. Biztos AQUA-s siker született!"


Az előző szezonbeli 1 meccses eltiltását töltő Hatvani Pétert a mérkőzésen helyettesítő Éder Zsolt értékelt: "Egy pillanatig nem volt kérdés, hogy ezt a meccset magabiztosan kell megnyerni. Életkor, tapasztalat, játéktudás tekintetében is a Csongrád előtt járunk ebben a korosztályban. A fiúk hozták is a kötelező győzelmet. Néhányan kiemelkedő teljesítményt nyújtottak. Gratulálok!"

Eredmények:

Gyermek (U14):
Csongrád - AQUA SE Nyíregyháza    17 – 12   (4-3, 5-4, 6-2, 2-3)
AQUA SE: Bíró D. – Kusnyér Á., SIMON D. 4, HIMICS P. 4 – Tári R., JÁVOR E. 2, Radóczi S. 1
Csere: Koi Sz., Muri N., KOCSIS B. 1, Horváth Z., Koncz I., Dávida K. (kapus), Lizák D.

Serdülő (U16):
Csongrád - AQUA SE Nyíregyháza    14 – 8   (4-1, 5-2, 4-2, 1-3)
AQUA SE: Szedlák Sz. –Kóth Á., Simon D. 1, Tilki D. – TÉGEL Á. 1, Jávor E., TOLNAI D. 3
Csere: KUSNYÉR Á. 2, Himics P. 1, Tomori D., Szupkay-Papp Sz., Horváth A.,

Ifjúsági (U18):
Csongrád - AQUA SE Nyíregyháza    5 – 24   (0-5, 1-4, 1-7, 3-8)
AQUA SE: HARASZTI V. – Radóczi B. 3, Petróczi Á. 3, Éder-Pavolek D. 1, RUDIK Zs. 6, VIRÁG B. 3, TOLNAI D. 5,
CSERE: Kóth Á. 1, Tilki D. 1, Tégel Á. 1, Szedlák Sz. (kapus)