Egy hét múlva karácsony, véget ér az adventi időszak

Hamarosan vége az adventi időszaknak, vasárnap meggyújtjuk az utolsó gyertyát, jövő hét pénteken pedig már szenteste lesz, vagyis elérkezik a karácsonyra várakozás utolsó napja. A Kossuth téren már csak december 19-ig várják adventi programok a városlakókat (a Kállay Gyűjteményben december 18-ig), de a forgatag még az év utolsó napjáig nyitva lesz, és az óriáskerékről is megcsodálhatják Nyíregyháza belvárosát. (Megjelent a Nyíregyházi Napló 2021. december 17-ei számában.)

Mintha csak most történt volna, hogy felkapcsolták az ünnepi fényeket a Kossuth téren és az első gyertya meggyújtásával kezdetét vette az adventi ünnepvárás. Pedig mindez már négy hete volt, és hamarosan itt a karácsony. December 19-én 16.30-kor már a negyedik gyertya is égni fog az adventi koszorún, és az ünnepvárás utolsó programjaként Szirota Jennifer és Csernák Tibor zenés műsorát láthatják az érdeklődők.

A forgatag is nyitva lesz

A Kossuth téren egészen december 31-ig még nyitva lesz a forgatag, továbbra is 18 faházban, mintegy 25 ajándékárus portékái között válogathatnak. A karácsonyi hangulatot megidéző ételek – kürtőskalács, lepények, sült hal, halászlé –, valamint italok – díjnyertes pálinkák, forralt borok várják a városlakókat. Mindemellett az Aranykapu Népművészeti Egyesület alkotói, valamint a Made In Nyíregyháza helyi kézműves termékeit értékesítő árusok is kínálják portékáikat.

Óriáskerék, szilveszterig

Ebben az évben a forgatag egy új látványossággal is bővült, ugyanis a városlakók a Kossuth téren felállított 30 méter magas óriáskerékről csodálhatják meg Nyíregyháza belvárosát. Az óriási építmény november 19-e óta tündököl több színben a Magyarok Nagyasszonya-társszékesegyház előtt, és egészen szilveszterig várja még a forogni vágyókat hétköznap 13 órától, hétvégén pedig 10 órától késő estig.

Frissen sült lapcsánka már csak pénteken

Az önkormányzat a korábbi évek hagyományaihoz híven az adventi időszakban ezúttal is frissen sült lap­csánkával várta péntekenként 15.00 órától a forgatagban sétálókat. Idén pénteken, azaz december 17-én lesz az utolsó alkalom, hiszen az ünnephez közeledve már egyre csendesebb lesz a város, a finomságok pedig az otthonok melegében, az asztalokra fognak kerülni majd...