Egy hét múlva karácsony, véget ér az adventi időszak
Egy hét múlva karácsony, véget ér az adventi időszak

Hamarosan vége az adventi időszaknak, vasárnap meggyújtjuk az utolsó gyertyát, jövő hét pénteken pedig már szenteste lesz, vagyis elérkezik a karácsonyra várakozás utolsó napja. A Kossuth téren már csak december 19-ig várják adventi programok a városlakókat (a Kállay Gyűjteményben december 18-ig), de a forgatag még az év utolsó napjáig nyitva lesz, és az óriáskerékről is megcsodálhatják Nyíregyháza belvárosát.

Mintha csak most történt volna, hogy felkapcsolták az ünnepi fényeket a Kossuth téren és az első gyertya meggyújtásával kezdetét vette az adventi ünnepvárás. Pedig mindez már négy hete volt, és hamarosan itt a karácsony. December 19-én 16.30-kor már a negyedik gyertya is égni fog az adventi koszorún, és az ünnepvárás utolsó programjaként Kazár Tíciána és a Tamás Combo előadását hallgathatják meg az érdeklődők.

A forgatag is nyitva lesz

A Kossuth téren egészen december 31-ig még nyitva lesz a forgatag, továbbra is 18 faházban, mintegy 25 ajándékárus portékái között válogathatnak. A karácsonyi hangulatot megidéző ételek – kürtőskalács, lepények, sült hal, halászlé –, valamint italok – díjnyertes pálinkák, forralt borok várják a városlakókat. Mindemellett az Aranykapu Népművészeti Egyesület alkotói, valamint a Made In Nyíregyháza helyi kézműves termékeit értékesítő árusok is kínálják portékáikat.

Óriáskerék, szilveszterig

Ebben az évben a forgatag egy új látványossággal is bővült, ugyanis a városlakók a Kossuth téren felállított 30 méter magas óriáskerékről csodálhatják meg Nyíregyháza belvárosát. Az óriási építmény november 19-e óta tündököl több színben a Magyarok Nagyasszonya-társszékesegyház előtt, és egészen szilveszterig várja még a forogni vágyókat hétköznap 13 órától, hétvégén pedig 10 órától késő estig.

Frissen sült lapcsánka már csak pénteken

Az önkormányzat a korábbi évek hagyományaihoz híven az adventi időszakban ezúttal is frissen sült lap­csánkával várta péntekenként 15.00 órától a forgatagban sétálókat. Idén pénteken, azaz december 17-én lesz az utolsó alkalom, hiszen az ünnephez közeledve már egyre csendesebb lesz a város, a finomságok pedig az otthonok melegében, az asztalokra fognak kerülni majd...