Egy hónap múlva érkezik az ExperiDance Nyíregyházára
Táncművész, koreográfus, érdemes művész. Román Sándor neve már összeforrt a tánccal. Az ExperiDance Production – melynek koreográfusa és művészeti vezetője is – augusztusban Nyíregyházára érkezik.

Román Sándor már tíz évesen, 1975-ben fellépett Fidel Castro vendégeként Kubában a Világ Ifjúsági Találkozón, a Nagy István vezette cigándi táncegyüttes táncosaként. Ez az élmény meghatározta pályafutását, az Állami Balettintézet felvételijén a legmagasabb pontszámot érte el.

Az idén 16 éves ExperiDance Production célja a legmagasabb szintű művészi szórakoztatás, és a forradalmasított magyar tánckultúra népszerűsítése az egész világon. A 2000 óta sikeres társulat ereje, hogy a tüzes magyar táncokat népszerű nemzetközi és modern irányzatokkal szelídíti meg, vagy épp a végletekig fokozza. Az ExperiDance által így teljesen új, összetéveszthetetlen táncstílus született.

[REKLAM]

Az Én, Leonardo – A fény születése, melyet a nyíregyházi nézők is megtekinthetnek majd, Leonardo da Vinci életét mutatja be testközelből.

A reneszánsz hérosz, kirobbanóan sokszínű tehetségével örökre felszabadította gondolkodásunkat – de nyughatatlan elméje sötét oldalán számtalan befejezetlen művet, céltalan sodródást és magányt találunk. A zseni anatómiáját mutatja be most az ExperiDance Production a legszabadabb művészet, a tánc segítségével egy lélegzetelállítóan látványos új produkcióban.

Az Én, Leonardo Román Sándor koreográfiájával, Meskó Zsolt rendezésében és Czomba Imre zenéjével az ExperiDance Production 15. egész estés táncjátéka.

(Fotó: internet)