Egy olyan közösség a cél, ahol jól érzik magukat a gyerekek - Elindult a NYÍKSE kosártábor

Egész napos kosárlabda tábort szervezett a NYÍKSE. A gyerekek nem csak sportolhatnak, hanem számos kulturális programot is szerveznek nekik. A hangsúly azonban a kosárlabdán van, és a klubnál abban bíznak, a fiatalok közül sokan a tábor után is mozognak majd. 


Kosárlabda edzés a Bánki tornatermében. Ezúttal is jó hangulatban pattogtatják a labdát a gyerekek a tréningen. Idén újra egész napos kosárlabda tábort szervezett a NYÍKSE. A táborba nem csak az egyesület játékosait várták, hanem bárkit, aki érdeklődik a kosárlabda iránt. Szakképzett edzők és pedagógusok foglalkoznak a gyerekekkel, akik érdekes programokon, edzéseken vehetnek részt. 

- Próbáljuk formálni a gyerekeket, megszerettetni velük a mozgást. Az elmúlt hónapokban kevesen tréningezhettek, volt is izomláz az első nap után. De a legfontosabb, hogy olyan közösség alakuljon ki, ahová szívesen jön a gyerek - mondta Kovács Tibor vezetőedző. 

7-15 éves korú gyerekek jelentkezhettek az öt turnusban induló táborba. A tornaterem mellett az újonnan felújított kültéri kosárlabda pályáját is használhatják a kicsik. A klubnál abban bíznak, a gyerekek közül sokan a tábor után is maradnak majd. A tábor elején a közelmúltban elhunyt két kiváló szakemberről, Sitku Ernőről és Sallai Józsefről is megemlékeztek. Utóbbinak az unokái is a tábor résztvevői. 

- Sallai tanár úrtól 12 tanítvány van itt a táborban, köztük a három unokája is. Számomra ez megható, mert 1990-ben nála kezdtem segédedzőként az edzői pályát, most pedig megtisztelő, hogy az unokáival dolgozhatok - mondta Gombkötő Norbert utánpótlás edző. 

A kosártábor nagy segítséget jelent a szülőknek is, hiszen a gyerekek biztonságos környezetben, egészségesen töltik a nyári vakáció első napjait. A tréningeken a felnőtt NB-II-es együttes több tagja  is részt vesz. Bár a kosárlabda van főszerepben, a tábor során strandolás és állatparki séta is szerepel a programban.