Egy pont Csákvárról - beszorította ellenfelét a Szpari, de döntetlen lett a vége

Csákváron játszott a Nyíregyháza Spartacus a bajnokság 34. fordulójában.

 

Csákvár - Nyíregyháza Spartacus 1-1 (1-0)

Csákvár 400 néző

Jv: Szilágyi Sándor (Huszár Balázs, Király Zsolt)

Aqvital Csákvár: Hermány - Horvat(Rétyi 86.), Baranyai, Bokros, Oldal (Sejben 77.), Tamás, Tar, Sándor, Király (Mészáros 77.), Bobál, Kiprich

vezetőedző: Szijjártó István

Nyíregyháza: Jova - Szokol, Kelemen, Fodor, Farkas - Ötvös, Csilus T.(Kesztyűs 81.) - Sinanovic(Szabó B.72.) , Holdampf, Pekár - Dragóner (Hornyák 66.)

vezetőedző: Lucsánszky Tamás

Meleg, szélcsendes idő fogadta a csapatokat. A Szpariban Kártik Bálint eltiltás miatt nem szerepelhetett. Az első tíz perc mezőnyjátékot hozott, egy lecsorgó labda után Fodor lőtt fölé. A 12. percben Pekár kapott sárgát, mert sípszó előtt végzett el egy szabadrúgást, majd a beadás után tisztáztak a hazaiak. A 21. percben egy jobbról érkező beadást követően Szokol mentett szögletre, a sarokrúgás után sikerült tisztázni. Teljesen kiegyenlített volt az első húsz perc. Egy oldalról elvégzett szabadrúgás után Kelemen került helyzetbe, de rosszul találta el a labdát, így oda lett a lehetőség. A 30. percben Holdampf kapott sárga lapot. A 32. percben megszerezte a vezetést a hazai csapat, egy előre rúgott labda után Tamás lépett ki és lőtt a kapuba, 1-0. Gyorsan egyenlíthetett volna a Szpari, Pekár 30 méteres szabadrúgása után a jobb oldali kapufa belső feléről pattant ki a labda. A 38. percben Dragóner fejjel veszélyeztetett, Hermány hárított végül. A 45. percben Király lőtt közelről, Jova szögletre mentett, a beadást lehúzta a Szpari kapusa. A végére jutott még egy Csilus lövés 17 méterről, de fölé szállt a labda. A hazaiak egy helyezkedési hibát kihasználtak, ezzel vezettek a szünetben. Fordulás után gyorsan egyenlített a Spartacus! Az 50. percben Ötvös Bence beadása után Holdampf Gergőt rántották le, 11-es! A büntetőt Pekár László értékesítette, 1-1! Nagy mezőnyfölénybe került a Nyíregyháza, előbb Dragóner próbált ollózni de nem találta el jól a labdát, majd egy szögletet követően Dragóner csúsztatta meg a labdát, mely Hermány testét érintve Szokol elé került akinek fejes fölé ment. Nagy helyzet volt! Beszorította ellenfelét a Szpari, végig a Csákvár kapuja előtt volt a labda, de újabb nagy lehetőséget nem sikerült kialakítani. Cserékkel próbált frissíteni Lucsánszky Tamás, Hornyák után Szabó és Kesztyűs érkezett. Maradt a Spartacus fölény a hajrá kezdetén, de masszívan védekezett a hazai csapat. Gól a hátralévő időben sem esett, így döntetlen lett a végeredmény.

Lucsánszky Tamás: Az első 25 percben enerváltak voltunk, a folytatásban viszont sok helyzetet dolgoztunk ki. A második félidőben felborult a pálya, egyenlíteni tudtunk, sajnos a győztes gólt nem sikerült megszereznünk, bár megvoltak a lehetőségeink.

Dankó László