Egyedülálló játszópark Nyíregyházán, a Rotary Club támogatásával

Mint ismert, a játszópark megépítését még 2015-ben határozta el a nyíregyházi Rotary Club. Ezt követően együttműködési megállapodás született Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata és a világszervezet között, melynek értelmében a Rotary Club – adományozók segítségével – megvásárolja a park kialakításához szükséges 17 játszótéri eszközt, 179 négyzetméter ütéscsillapító gumitéglát, 162 négyzetméter térburkoló anyagot, 190 folyóméter szegélykövet és 27 korlátelemet (ezt fogyatékos gyermekek rajzaikkal fogják díszíteni), majd átadja ezeket a városnak.

A VÁROS VÁLLALTA

Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata vállalta, hogy a játszópark kialakításához szükséges elemeket elhelyezi. A kivitelezési munkálatokkal a NYÍRVV Nonprofit Kft.-t bízta meg, akik a speciális elemeket alvállalkozók bevonásával betelepítik, és gondoskodnak az ütéscsillapító ágyak, a járda, a játszótéri eszközök között található sétányok, a korlátok, az öntözőrendszer, valamint az új gyepszőnyeg kialakításáról, melyhez a forrást szintén a város biztosítja. Ennek költsége hét és fél millió forint. 

IDŐKAPSZULÁT IS ELHELYEZNEK

A játszótéri eszközök hivatalos átadása június 13-án, hétfőn történik meg, amikor K.R. Ravindran, a Rotary Világszervezet elnöke és dr. Kovács Ferenc polgármester elhelyezi a létesítmény alapkövét, illetve egy időkapszulát a Szabadság téren, amelynek teljes költségét és kivitelezését a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Temetkezési Vállalat vállalta magára. Este 19 órától pedig a Cantemus Kórus ad koncertet a Kodály Zoltán Általános Iskola hangversenytermében.

A játszópark kivitelezési munkálatai a tervek szerint augusztus végére fejeződnek be és a VIDOR Fesztivál megnyitó napján már birtokba is vehetik a gyerekek.

(Fotó: internet)