Egyenes út a svéd márkához
A Vela cégcsoport 1991-ben kezdte meg a működését a Vela Pékség és a Vela Lízing Zrt. elindulásával. A tulajdonos, Lakatos Tibor a lízing üzletág kapcsán egyre többször került kapcsolatba a gépjárművekkel és szemet szúrt neki, hogy az új autót vásárlóknak csak mennyire kicsi hányada foglalkozik azzal, hogy az autója mennyire biztonságos.

Mivel 1995 óta ő maga is Volvo-tulajdonos, így egyenes út vezetett a svéd márkához. Hosszas egyeztetéseket követően, 2001 májusában nyitotta meg kapuit a Vela Autó Kft. mint hivatalos Volvo gépjármű-kereskedés. Ekkor még a debreceni Belme Autó Kft.-vel közösen képviselték a skandináv eleganciát Nyíregyházán, de három évvel később, 2004-ben már önállóan végezték dolgukat.

A vállalat életében a következő nagyobb fejezet 2010-ben jött el, amikor is a megnövekedett ügyfélkör miatt szükségessé vált a bemutatóterem és a szerviz bővítése is. Az értékesítőtér több mint duplájára növekedett, a szerviz pedig külön épületbe költözött, három szerelőállásosra bővült és felvette tevékenységi körébe a márkafüggetlen műszaki vizsgáztatást is.

A cég irányítását 2012-ben vette át Tibor idősebbik fia, Balázs, ezzel is belépve a családi vállalkozások életébe. A héten ünnepelték a cég fennállásának 14. évfordulóját a legújabb csúcsmodell leleplezésével és bíznak benne, hogy a jövőre tartandó születésnapon ismét egy újabb modellről tudják közösen lehúzni a fehér leplet.

(Fotó: volvocars.com)