Egyenlítés - fantasztikus játékkal legyőzte a Békéscsabát a Fatum Nyíregyháza

A második találkozót rendezték a női röplabda Extraliga döntőjében. A Fatum Nyíregyháza a Békéscsabát fogadta.

Fatum Nyíregyháza – Békéscsaba 3-1 ( 19,-15, 17, 15)

Continental Aréna

Nyíregyháza: G. Francesco, Valdez, Fernandez, Matic, Kalicanin, Rutarová
Csere: Tóth F.(liberó), Villám, Kotormán, Immeh-Varga
vezetőedző: Hollósy László

A mérkőzés előtt búcsúztatták Bodrogi László játékvezetőt, aki befejezi pályafutását. Az első szett eleje a BRSE-nek sikerült jobban, elsősorban jó blokkjaiknak köszönhetően vezettek. Matic és Fernandez ugyan jól támadott, a magas vendég blokkot nehéz volt áttörni, így 5-8-nál időt kért Hollósy László. Bodnár játszott nagyon jól a csabaiaknál, egymás után szerezte a pontokat. Hazai részről Valdez is beindult, jó sánca után 10-11 lett az állás! Sőt, néhány hosszú labdamenet után 13-12-nél először vezetett a Fatum! Fernandez pillanatai következtek, egy jó ütés után ász, majd Dobi blokk a másik oldalon. 20-17-el kezdődött a hajrá fergeteges hangulatban, ami tovább fokozódott három hazai pontnak köszönhetően. Fernandez ütése után jöhetett a szettlabda, a másodikat pedig értékesítette a Nyíregyháza, így nyerte a játékrészt.

További képekért kattintson a fotókra!

A második szett eleje a vendégeké volt, a BRSE kihasználta a mieink hibáit így 2-6-nál időt kellett kérnie a nyíregyházi vezetőedzőnek. Így sem sikerült megtörni a békéscsabaiak lendületét, 2-12-nél tíz pont lett a különbség. 3-17 után szép labdamenetek következtek és sikerült közelebb kerülni, de nagy volt a hátrány, így nyerte a szettet a vendég gárda és egyenlített.

A harmadik felvonás hazai vezetéssel indult, 7-4-nél időt is kért a csabaiak mestere. Lendületben maradtak a mieink és nőtt a különbség, de érezhető volt, hogy a harmadik szett az egész mérkőzést eldöntheti. 17-12-nél komoly előnnyel rendelkezett a Fatum, és bár jó blokkokkal és ütésekkel szépített a BRSE, a hajrá kezdeténél vezetett a Nyíregyháza. Nyerte is a játékrészt a hazai gárda 25-17-re.

A negyedik játszma eleje ismét a nyírségieké volt, 7-3-ra is vezettek, de a folytatásban végig lőtávolban maradt a Békéscsaba. Genesis Francesco ászával újból négy lett a különbség, Valdez ütését követően 10-6, Fernandezé után már 12-6 volt az állás. 17-9-nél karnyújtásnyira került attól a Nyíregyháza, hogy a bajnokságban először legyőzze a BRSE-t. Kalicanin blokkolt nagyot, majd a vendégek szereztek ugyan pontot, de azonnal jött a válasz. 20-12-vel kezdődött a hajrá, majd a remekül játszó Rutarová ütötte be a labdát. Sajnos a nyitás után a hálóban landolt a labda, majd az egyik csabai játékos keze ért a hálóhoz. Óriási labdamenet után Fernandez szerzett pontot, majd ismét az argentin, meccslabda! Az elsőt hárították, a másodikat Kalicanin beütötte, 25-15 NYERT A FATUM NYÍREGYHÁZA !!!!!

A három nyert meccsig tartó párharc állása ezzel 1-1, folytatás Békéscsabán.

Dankó László

Fotó:Szarka Lajos