Egyre több a látogató a Nyíregyházi Állatparkban
Egyre több a látogató a Nyíregyházi Állatparkban

Komodói sárkány, cápák, fókashow és az ország legnagyobb nagymacska-gyűjteménye. A Nyíregyházi Állatpark 500 állatfaj 5000 egyedét mutatja be a látogatóknak. Nem csoda, hogy a vidéki Magyarország egyik legkedveltebb turisztikai célpontja évek óta. Az állatpark a környező országok turistái körében is közkedvelt, ez többek között annak köszönhető, hogy számos kihalás szélére sodródott állatot is sikeresen tenyésztenek. A 35 hektáros területnek köszönhetően a ZOO lakóit nagy kifutókban, már-már természetes körülmények között lehet megtekinteni.

Rendkívül nehezen indult be a tavaszi nyitás a Nyíregyházi Állatparkban, akkor még alig fele annyi volt a vendégek száma, mint egy évvel korábban. A július és az augusztus már hozza a korábbi formáját, azonban ez nem képes kárpótolni a tavaszi nagy kiesést – mondta el Révészné Petró Zsuzsa, az állatpark osztályvezetője, aki hozzátette, tavasszal az újranyitáskor még védettségi igazolványt kellett kérniük, de amint ez megszűnt, szinte megrohamozták őket a látogatók.

„Elsősorban belföldről jönnek hozzánk a vendégek, nagyon sokan felhasználják a SZÉP-kártyájukat, akár a szállodánkban is, illetve Románia és Szlovákia felől is nagy az érdeklődés, elsősorban pedig közösségi oldalainkon szoktak érdeklődni a korlátozásokról.”

Ezen túl más beruházások is folyamatban vannak, jelenleg többek között a Jégkorszak interaktív állatbemutató építése zajlik, de számos korábbi beruházás is elkészült a lezárások ideje alatt.

„Aki ide látogat, számos újdonsággal találkozhat, egy különleges baba-mama házikót adtunk át, ahol kényelmesen tudnak szoptatni a kismamák, ráadásul átadtuk az Afrika játszóteret is, amit 14 éves korig használhatnak a gyerekek.”

A belépéshez már online is vásárolható jegy, így egy QR-kód segítségével gyorsabb a bejutás az állatpark 35 hektáros területére, ahol 500 állatfaj 5000 egyedét mutatják be a látogatóknak.