Egyre több földút lesz aszfaltos! Az Aranykalász sor végén is zajlanak munkálatok
Az Aranykalász sor végén is zajlanak munkálatok

A sóstóhegyi városrész talán egyik leghosszabb utcája az Aranykalász sor, amelynek vége földút volt. Eddig; hiszen a munkálatok már javában zajlanak, hamarosan végig szilárd burkolatú lesz az Aranykalász sor!

Dicső Péter, a NYÍRVV út- és közterület-kezelési csoportvezetője elmondta:

Itt a lakók kezdeményezésére és a lakók hathatós támogatásával sikerült elérnünk azt, hogy az aszfaltút az épülhet. Ez azt jelenti, hogy a lakók önkormányzati tulajdonba adtak területeket annak érdekében, hogy itt ténylegesen meg tudjunk építeni egy szilárd burkolatú utat. Fontos, hogy a lakók még a tervezést is megfizették pluszba.

Idén önkormányzati forrásból 23 utcában épít aszfaltutat a NYÍRVV, összesen közel 7 kilométer hosszban. A beruházás nettó 900 millió forintba kerül. Az építések elsősorban a külterületi városrészeket érintik, melyek az elmúlt években benépesültek, forgalmassá váltak; a burkolt utak komfortosabb életkörülményeket és közlekedést biztosítanak – többek között az Aranykalász soron, de a Kertvárosban, Kőlaposon, Örökösföldön, Borbányán, Oroson és Kistelekiszőlőben is vannak fejlesztések. Dicső Péter hozzátette:

Sajnos kezdenek elfogyni azok az utak, ahol megfelelően rendelkezésünkre állnak a területek. A lakóknak a segítségére van szükségünk sok esetben; a folyamat már elindult elsősorban Kistelekiszőlőben. Megemlíteném a Gálya és a Füredi utca lakóit, akik mindent megtettek azért, hogy az összes érintett területet átadják az önkormányzatnak, a Füredi utcán már nemsokára el is tud kezdődni a kivitelezés, a Gálya utcán pedig még egy problémásabb terület van, de reméljük, hogy az is megoldódik hamarosan és akkor idén a Gálya utca is ki tud épülni.

Az idei útépítésekkel Nyíregyháza területén 289 km-re nő a szilárd burkolatú utak hossza, mely a 2013-ban megkezdett koncepció elindításakor 240 km volt.

Az útjavítási munkálatok is folyamatosak. Idén a meleg aszfaltos, tartós útjavítási technológiával történő nagyfelületű útjavítás során több mint 20 utcában, közel 20 ezer négyzetméteren állítja helyre a meglévő aszfaltutat a NYÍRVV. A járdaépítési és helyreállítási munkálatok is folytatódnak. Ezek a fejlesztések többek között érintik majd Nyírszőlőst, a Jósavárost és a malomkerti városrészeket.

Kapcsolódó galéria

Aszfaltozás előtt az Aranykalász soron