Egyre többen kérik a fűtést

A távhőtörvény értelmében néhány éve már szeptember 15-e a hivatalos fűtési szezon kezdete. Ez azt jelenti, hogy a helyi szolgáltatónak ettől az időponttól biztosítania kell a fűtés beindításának lehetőségét. Az elmúlt évben az enyhe időnek köszönhetően csak október 20-án fűtöttek, viszont 2013-ban szeptember végén már az egész városban beindították a szolgáltatást.

 

ÍRÁSBAN KELL IGÉNYELNI A SZOLGÁLTATÁS BEINDÍTÁSÁT

 

Joó László, a Nyírtávhő Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, a napi középhőmérséklet 13 fokra esett vissza, így már a 16 ezerből több mint 1300 lakásban és 15 közintézményben kérték a fűtést Nyíregyházán. A megrendelések folyamatosan érkeznek a diszpécserszolgálatra. A fűtés beindítását írásban kell igényelni a Nyírtávhő Kft. ügyfélszolgálatán személyesen, e-mailben vagy telefaxon. A szolgáltató az igénylést követő 4 órán belül el tudja indítani a fűtést.

 

A KARBANTARTÁSOK ÉS FELÚJÍTÁSOK MEGTÖRTÉNTEK

 

A Nyírtávhő Kft. a nyári karbantartási munkákat a megszokott ütemezésben elvégezte, a fejlesztési beruházásai pedig egy nyertes pályázatnak köszönhetően kibővültek. Az Országzászló téren, valamint a Kossuth utca és a Ferenc körút csomópontjában még most is folynak távhővezeték-rekonstrukciós munkálatok, amelyek során az alap infrastruktúrát cserélik ki. Ezek egy műszaki kiváltásnak köszönhetően a környező épületekben a fűtés beindításának lehetőségét nem befolyásolják. Amennyiben az időjárás engedi, a jövő héten az Országzászló téren még kijavítanak egy korábban feltárt hibát.

Szoboszlai Tibor

(Fotó: internet)