Együtt marad a mag - alakul a Nyíregyháza Blue Sharks kerete

A bajnokság befejezése után most a tárgyalásoké a főszerep a Nyíregyháza Blue Sharks együttesénél. A klub vezetése egyeztetett a jelenlegi keret tagjaival, és több játékossal már megállapodást kötött. Bazsó Brúnó és Tóth Gergely is marad a kosarasoknál, de Sitku Márton, Mokánszki Máté és Bus Iván is a következő idényben a Cápákat erősíti, így a mag biztosan együtt marad. Bár a szakmai stáb számít a saját nevelésű fiatalokra, szeretnék megerősíteni a keretet, így érkezhetnek új játékosok. 

- A saját nevelésű játékosok mindig is fontosak maradnak számunkra, de lesznek távozóink is, őket pedig csak úgy tudjuk pótolni, ha máshonnan igazolunk. Szeretnénk előre lépni, fejlődni, ehhez pedig szükség van rutinosabb kosarasokra – mondta Sitku Ernő szakmai igazgató. 

Biztosan új lesz viszont a légiós, mivel az amerikai Harmon az elmúlt idény végén komoly sérülést szenvedett, és még hónapokig nem edzhet. Arról majd csak a magyar igazolások után dönt a klub vezetése, hogy milyen posztra hoz külföldit.

Fazekas Csaba egy műtét után lábadozik, ő még egy ideig nem végezhet teljes értékű munkát. A szakmai stáb marad, a felkészülést Siska János vezetőedző irányítja. Július végén kezdődik a munka, amikor egy kosárlabda tábort szervez a Blue Sharks gyerekeknek, ahol a felnőtt játékosokkal közösen is tréningezhetnek. Az első edzőmeccseket augusztusban vívja a csapat. A tervek szerint a Blue Sharks is részt vesz a jövő héten a Hübner strandröplabda fesztiválon, ahol gálamérkőzést vív többek között a Szpari labdarúgó csapata és a Nyíregyháza Tigers amerikai futball együttese ellen.