Együttműködés a korai fejlesztésért

A Down Egyesület és a fenntartásában lévő Csodavár Korai Fejlesztő Centrum már több éve keresi azt a lehetőséget, hogyan tudna segíteni a megyeszékhelytől távolabb élő családoknak a korai fejlesztés területén. A Nyíregyházán már jól működő programjukhoz partnereket találtak, így Mátészalkán és térségében elkezdődhet a munka.

 

KAPCSOLAT A CSALÁDOKKAL

 

Kisari Károly, a Down Egyesület elnöke elmondta, a céljuk, hogy megtalálják azokat az eltérő fejlődésű gyermekeket, akik a statisztikák szerint a megyében akár tízezres nagyságrendben is lehetnek.

További képekért kattintson a fotóra!

Családjaikat szeretnék elérni egy beszélgetésre, megállapítani, hogy van-e ilyen problémájuk, és bevonni őket a korai fejlesztésbe.

 

HOSSZÚ TÁVÚ EGYÜTTMŰKÖDÉSEK

 

Mátészalka Önkormányzata támogatja a vizsgálóállomás felállítását, ahol a Down Egyesület szakemberei várják majd az érintett családokat. A vállalatok társadalmi szerepvállalásának szép példája, hogy a magyar almafeldolgozó ESZAT Kft. finanszírozza a programot. A sajtótájékoztatón hosszú távú együttműködési megállapodást írt alá a megyei közgyűlés és a Down Egyesület elnöke.

Szoboszlai Tibor

Fotó: Trifonov Éva