Együttműködési megállapodást kötött az egyetem a Megyei Kereskedelmi és Iparkamarával

A megállapodás nem titkolt célja, az Európai Unió elvárásainak való megfelelés érdekében a vállalkozói szféra működési feltételeinek javítása, a gazdálkodó szektor és a felsőoktatási intézmény, kutatóhelyek kapcsolatának erősítése.

Pekó László, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke kiemelte:

Közös érdek hívta életre az együttműködést! Az iparkamarának és a vállalkozásoknak sem mindegy, hogy Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében milyen egyetem működik. Itt egy olyan intézmény van, ahol a vállalkozásoknak magas színvonalon, igazi szakembereket tudnak képezni, beleértve a tovább- és a felsőfokú képzéseket is.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kereskedelmi és Iparkamara adatai szerint közel 20 ezer vállalkozás működik térségünkben. A cégeknek képzett, gyakorlatorientált oktatásban részt vett fiatal munkavállalókra van szükségük. Ezért is működik duális képzés a Nyíregyházi Egyetemen.

További képekért kattintson a fotóra!

Fotók: Kohut Árpád

Vassné dr. Figula Erika rektor szerint:

Tudnunk kell azt, hogy mik azok a piacorientált képzések, amik lehetőséget biztosítanak arra, hogy a végzett hallgatóink minél könnyebben és minél nagyobb szaktudással tudjanak elhelyezkedni. Mi egy olyan kutatóhely is vagyunk, amit jól tudnak hasznosítani a gazdálkodó szervezetek is. Illetve ami kiemelkedő, a műszaki, informatikai, természettudományos és gazdálkodási területen elérhető duális képzés. A kamara nagy segítség számunkra, hogy a cégeket és az egyetemet összehozza.

Az együttműködési megállapodást szerdán írták alá a Nyíregyházi Egyetemen.


Dér Vivien