Eldőlt - Tarjányi István utazhat a paralimpiára!

Tarjányi István a második paralimpiájára utazhat. A nyíregyházi kerekesszékes vívó ezüstérmes lett Brazíliában a világkupa versenyen, ezzel pedig biztossá vált, hogy indulhat Párizsban az ötkarikás játékokon. 

Amit hetek óta sejteni lehetett, az immár biztossá vált: Tarjányi István utazhat a második paralimpiájára. A Nyíregyházi Sportcentrum kerekesszékes vívója a világranglista élmezőnyéhez tartozott egész évben, az Európa-bajnokságon is második lett, a múlt hétvégén Brazíliában pedig újra ezüstérmet szerzett a világkupán a kard kategóriában, ezzel biztossá vált a párizsi részvétele. 

- Nagyon fárasztó volt az utazás Brazíliába, de jól ment a verseny, és a döntőben a lengyel Castro-val találkoztam. Most ő nyert, de majd a paralimpián visszavágok - mondta Tarjányi István kerekesszékes vívó. 

Tarjányi Istvánnak ez lesz a második paralimpiája, korábban Tokióban már indulhatott. Nem csak kardban, hanem párbajtőrben is harcba szállhat. Egy két évig tartó kvalifikációs sorozat után lehet ott Franciaországban. 

- Nagyon kemény időszak van a hátunk mögött, sok versennyel. Köszönjük a Sportcentrum támogatását, akik mindenben segítettek nekünk, hogy István elérhesse célját – tette hozzá Pákey Béla edző.  

A Sportcentrum több versenyzője esélyes még arra, hogy kivívja az olimpiai részvételt. Helebrandt Maté gyalogló negyedszer vehetne részt a játékokon. 

- Legutóbb Tarjányi István és Helebrandt Máté volt ott Tokióban, Máté most is esélyes a kijutásra, de mivel négy atlétánk indulhat az EB-n, bízunk abban, hogy többen is kvalifikálják még magukat – mondta Kőhalmi Richárd, a Nyíregyházi Sportcentrum ügyvezetője.  

Nyíregyházát Tarjányi István mellett már biztosan képviseli az NYVSC-Big Boxing ökölvívója, Kovács Richárd, illetve a teniszező Fucsovics Márton is olyan pozícióban van a világranglistán, hogy minden bizonnyal ott lehet majd Párizsban.