Elektromos kerékpárt vezetett ittasan, börtönbe kerülhet miatta

Jó ha mindenki tudja, hogy elektromos kerékpárt sem lehet ittasan vezetni, mert büntető eljárást von maga után. Így járt az a középkorú férfi is, aki néhány héten belül kétszer is elektromos üzemmódban használta kerékpárját nagyobb mennyiségű alkohol elfogyasztása után.

Az 54 éves, Tiszavasváriban élő férfi jogosítványát ittas vezetés miatt bevonták, ezért rendszeresen elektromos kerékpárral közlekedett, azonban az alkohol fogyasztásával nem hagyott fel.

2022 májusában igazoltatták először a rendőrök, amikor lakóhelyén ittasan közlekedett elektromos kerékpárjával, azt elektromos üzemmódban használva. A férfi agresszíven lépett fel a rendőri intézkedés miatt, és az alkoholszondát sem volt hajlandó megfújni, ezért előállították. Kihallgatása során azt állította, hogy nem tudott arról, hogy ittasan elektromos kerékpárt sem vezethet.

Néhány héttel később a vádlottat ismét igazoltatták, amikor Tiszavasváriban újra ittasan ült fel az elektromos kerékpárjára, és ez alkalommal sem volt hajlandó a rendőrökkel együttműködni.

Az ügyészség két rendbeli ittas vezetéssel vádolja, és mivel már volt büntetve ugyanilyen bűncselekmény miatt, elzárás, pénzbüntetés és közúti járművezetéstől eltiltás kiszabását indítványozza vele szemben.

 

Forrás: Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség