Élen a Kölcsey - a női kézilabdásokat a Kazincbarcika sem tudta megállítani!

Hazai pályán játszott a női kézilabda NB-II-ben a Kölcsey DSE. Az ellenfél a Kazincbarcika volt. 

Kölcsey DSE-Nyíregyháza–Kazincbarcikai KSE 34–24 (19–11)
Tiszavasvári út, 150 néző,

Jv.: Juhász D., Szabó I.

Kölcsey: Torkos H. – Kelemen G. 1, dr. Tilki A. 9, Gyimesi L., Silye V. 3, Katona K. 5, Hruska Zs. 7. Csere: Csikós B. (kapus), Márkus G. 4, Hrabina I. 3/1, Katona B. 1, Tóth G., Balogh D. 1, Varga D.

Edző: Hadobás István.

Kiállítások: 4, illetve 8 perc.

Hétméteresek: 1/1, illetve 6/4.

Nagyon készült első hazai meccsére a Kölcsey, mivel tudták, ha nyernek, átveszik a vezetést a tabellán. Ugyan Papp és Vitányi sérülés miatt nem játszhattak és Hrabina sem teljes értékű harcos egyelőre, ráadásul négyen is betegen vállalták a játékot, remekül kezdtek a nyíregyháziak. 7-6-nál érték el az üzemi hőmérsékletet és innen már nem volt kérdés, csak a győzelem aránya. Jól működött a kilépő hatos fal és a megszerzett labdákkal gyors támadásokat tudtak vezetni a mieink, de felállt védelem ellen is jól szőtték akcióikat. Szünetre már nyolc gólra hízott az előny. A második játékrészben is kézben tartotta Hadobás István együttese az irányítást, a szimpatikusan küzdő vendégek igyekeztek, de csak mérsékelni tudták a különbséget.

- Összességében magabiztosan hoztuk az elvárt győzelmet, amely azt jelentette, hogy ugyan egy meccsel kevesebbet játszottunk, de így is átvettük a vezetést a tabellán! Jogosan készülhetett a győzelmi szelfi! Részünkről akár be is fejezhetnénk a bajnokságot. Torkos közel 50 %-os hatékonysággal védett! A mezőnyben Katona, Tiilki, Hruska és Márkus voltak legjobbjaink, de Gyimesi védekezésben, Tóth támadásban, Silye több poszton is erősségünk volt. Külön öröm Hrabina négy hét kihagyás utáni sikeres visszatérése - mondta Hadobás István edző. 

Az ifik hengereltek, 44-11-re gázolták el a barcikai utánpótlást!