Élen a kölcseysek
Miskolcon nyertek a kézis lányok.

Délelőtti matinén, egyúttal szomszédvári rangadón vett részt a Kölcsey kézilabdacsapata Miskolcon, az NB II-es bajnokság második fordulójában. Jól kezdett és pillanatok alatt elhúzott 4–0-ra Hadobás István együttese. Érdekes módon ennek ellenére kissé kapkodva játszottak, a csapatra mostanában nem jellemző pontatlanság is be-becsúszott. A borsodiak próbálkoztak, de csak felzárkózni sikerült, a biztos előny megmaradt! Szünetre 3 gólos vendégelőnnyel tértek. A folytatás is hasonló mederben zajlott, irányított a Kölcsey, fokozatosan nőtt az előny. Összességében végig kézben volt a meccs, ezúttal a közepes játék is biztos győzelmet eredményezett, csak a gólkülönbség volt kérdéses. Simai 40 százalékkal védett a kapuban, a mezőnyben Tilki volt a legjobb kölcseys, Szabó is jól játszott, míg Kelemen, Katona, Szoboszlai Noémi és Hrabina néhány szép megoldása érdemel dicséretet.

A juniorok is szép győzelmet arattak, félidei hátrányból 11 gólos győzelmet értek el az egyik legnagyobb konkurens otthonában, 29–40. Itt Kertész remekül védett, Silye 14, Hrabina 11 és Koós 7 gólja önmagáért beszél. A szép győzelmek azt jelentik, hogy két forduló után mindkét csapat élre került a tabellán, 100 százalékos teljesítménnyel!

Miskolci VSC–Kölcsey DSE Nyíregyháza 19–25 (8–11)

Miskolc, 100 néző, v.: Pauló T., Tímár P.

Kölcsey: Simai O. (15 védés) – Szoboszlai F. 1, Tilki A. 5, Kelemen G. 3/3, Márkus G. 1, Katona K. 5, Szoboszlai N. 3. Csere: Koppán N. (kapus), Szabó V. 3, Hrabina I. 2, Silye V. 2/2, Vitányi A., Kovács F., Leithi K. Edző: Hadobás István. Kiállítások: 6, illetve 14 perc. Hétméteresek: 6/3, illetve 7/5.