Élénkülni látszik a belföldi turizmus, és ez Nyíregyházának is jót tesz

A magyar vendégek országhatáron belüli foglalásai csak 7,8 százalékkal, a vendégéjszakák száma 9,7 százalékkal marad el tavaly őszhöz képest.

Jóval kisebb a különbség, mint idén nyáron, amikor 15 százalékkal csökkentek a foglalások és majd’ 18 százalékot esett a vendégéjszakaszám.

2019-hez hasonlítva pedig jelenleg 1,1 százalékkal több foglalás áll bent őszre. A szeptember kimondottan sikeres, de az őszi szünet és az október 23-ai hosszú hétvége iránt is folyamatosan élénkül a kereslet. Budapest, Eger és Gyula a legkeresettebb úti célok az őszi utazók körében.

Az őszi hónapok közül eddig szeptember vitte a foglalások közel kétharmadát, októberre szól jelenleg minden harmadik őszi foglalás a Szallas.hu adatai alapján. A kétéjszakás tartózkodási idő eddig a legkeresettebb, tízből négy éjszaka két éjre szól.

„Ugyanakkor az egyéjszakás utazások is gyakoriak, a foglalások harmadát teszik ki. Ezzel szemben három éjszakára már csak a foglalások 16,4 százaléka szól, négy éjre pedig 6 százalék”.

– ismertette a részleteket Kelemen Lili, a www.szallas.hu sajtószóvivője

Az átlagos kosárérték 71 532 forint foglalásonként, egy főnek egy éjszaka átlagára pedig 12 695 forint. Eddig minden ötödik foglalás esetében SZÉP-kártyás fizetést jelöltek meg az oldalon. Budapest, Eger és Gyula jelenleg a legkeresettebb települések, de Pécs, Szeged és Siófok is sorban követik őket. A toplistára még Hajdúszoboszló, Zalakaros és Nyíregyháza került fel a foglalási számok alapján

A pontos adatokat a www.turizmusonline közölte.