Elhagyott gépjárművek közterületen

Egy rendszám nélküli, hulladéknak minősülő, közterületen hagyott autót szállíttattak el a Nyíregyházi Közterület-felügyelet munkatársai a Szarvas utcáról. A gépjármű egy szerződött partner autóbontó telephelyére kerül, ahol az alváz- és motorszám alapján azonosítják a tulajdonost. Gazdája 6 hónapig jelentkezhet érte, ezt követően szétbontják. A Közterület-felügyelet a körzetgondnokok közreműködésével március elejétől ellenőrzi a Nyíregyháza közterületein, parkolóiban elhagyott, rendszám nélküli, számos esetben rossz műszaki állapotban lévő gépjárműveket. Eddig közel 30 ilyen járművet találtak, a felszólításokat követően ez a szám a harmadára csökkent.

MAGÁNTERÜLET VAGY MŰSZAKI VIZSGA A MEGOLDÁS

Bodrogi László, a Nyíregyházi Közterület-felügyelet vezetője elmondta, a felderített járműveken tájékoztató értesítést hagynak, hiszen ezeket csak bérleti szerződéssel lehet közterületen tárolni.

További képekért kattintson a fotóra!

Ilyet az üzembentartó csak egyszer kaphat meg maximum 15 napra. Tehát a tulajdonos ezt követően két dolgot tehet, magánterületre viszi, vagy érvényes műszaki vizsgát szerez a járműre.

FOLYAMATOS A FELDERÍTÉS

A hulladéknak minősülő, közterületen hagyott gépjárművek felderítése folyamatos a városban, és továbbra is várják a lakosság segítő bejelentéseit. A járműveken felszólító levelet hagynak, 15 nap lejárta után újra ellenőrzik, és a szabálysértők ellen eljárást indítanak.

Szoboszlai Tibor

(Fotó: Kohut Árpád)