Elhelyezték a játszópark alapkövét Nyíregyházán

A játszópark megépítését még 2015-ben álmodta meg Nyíregyháza önkormányzata és a helyi Rotary Club. Ezt követően együttműködési megállapodás született az önkormányzat és a világszervezet között, melynek értelmében a Rotary Club adományozók segítségével megvásárolja a park kialakításához szükséges 17 darab játszótéri eszközt, az ütéscsillapító gumitéglákat, a térburkoló anyagokat, a korlátelemeket, majd átadja ezeket a városnak.

Pták István, a Rotary Club Nyíregyháza elnöke hangsúlyozta, az egészséges gyerekek bármilyen játékon tudnak játszani, viszont a fogyatékkal élők nem. Ezeket a korlátokat szeretnék lebontani azzal, hogy olyan eszközöket telepítenek, amiket ők elsődlegesen használhatnak, de az integráció az egészséges gyerekekkel is megvalósul.

 

A VÁROS TÁMOGATJA A PROGRAMOT

 

Az önkormányzat vállalta, hogy a játszópark kialakításához szükséges elemeket elhelyezi, a kivitelezési munkálatokkal a NYÍRVV Nonprofit Kft.-t bízta meg. A speciális elemeket alvállalkozók bevonásával betelepítik, és gondoskodnak az ütéscsillapító ágyak, a járda, a játszótéri eszközök között található sétányok, az öntözőrendszer, valamint az új gyepszőnyeg kialakításáról, amelyhez a forrást szintén a város biztosítja.

További képekért kattintson a fotóra!

Dr. Kovács Ferenc polgármester elmondta, ez egy szimpatikus, pozitív program, amihez a város nagyon komoly vállalást tett, hiszen a költségek közel felét állják, és majd a fenntartást is.

 

FAÜLTETÉS ÉS CANTEMUS KONCERT

 

Az új játszópark alapkövét a benne elhelyezett időkapszulával K. R. Ravindran, a Rotary Világszervezet elnöke és dr. Kovács Ferenc polgármester ünnepélyes keretek között helyezte el a Szabadság téren. Ezt követően a Rotary vezetői három fát is elültettek a Szabadság téri parkban. Az integrált játszóparkot a tervek szerint augusztus végén, a VIDOR Fesztivál nyitónapján adják át. Az alapkőletétel estéjén a Cantemus Kórus adott koncertet a Kodály Zoltán Általános Iskola hangversenytermében. A bevételt a Rotary Club a Cantemus kóruscsalád tehetséges fiataljainak támogatására ajánlotta fel.

Szoboszlai Tibor

(Fotó: Szarka Lajos)