Elindulnak az OB-II-ben a vízilabdások - szombaton torna az uszodában

Elindul a felnőtt OB-II-es vízilabda bajnokságban a nyíregyházi Aqua SE. A csapat évek óta működik utánpótlás bázisként, számos korosztályos válogatottat neveltek ki. Első alkalommal rendezik meg a Nyír-Chem Kupát a Városi Sportuszodában. 

Évek óta sikeresen szerepelnek az Aqua SE utánpótlás vízilabda csapatai a korosztályos bajnokságokban. A tehetségekre a válogatottaknál és OB-I-es csapatoknál is felfigyeltek, így többen  is profi szerződést kaptak nagy múlttal rendelkező élvonalbeli gárdáknál. A klub vezetése most úgy döntött, a saját nevelésre alapozva nyolc év után újra elindulnak az OB-II-ben. A cél az első nyolcba kerülés. A keret tagjai munka, illetve iskola mellett edzenek. 

- Egy fiatal csapatunk lesz, mindenki nálunk nevelkedett, és pár év kihagyás után újra játszani szeretnének. Fizikálisan kell még erősödni, de nagyon lelkesen dolgoznak edzéseken a játékosok, és egy bő kerettel dolgozhatok, ami nagyon fontos, mert a hétvégi mérkőzéseken nem biztos, hogy mindig, mindenkire számíthatok - mondta Hatvani Péter vezetőedző. 

A csapat támogatóra is talált, így a bajnokságban Aqua-Profil Trend néven indul. Az utánpótlás bajnokságokban 11 gárdát indít a nyíregyházi vízilabda klub, és első alkalommal rendezik meg szombaton a Nyír-Chem Kupát a Városi Sportuszodában. 

- Egyedülálló, hogy két héttel a bajnoki rajt előtt a gyerek korosztályban felkészülési tornát rendeznek. Jó csapatok érkeznek Debrecenből, Miskolcról, Gödöllőről, és remek erőfelmérő lesz a fiataloknak a torna, melynek rendezésében támogatóra is találtunk, ami külön öröm számunkra - mondta Szakács Roland, az Aqua SE elnöke. 

Az idén húsz éves Aqua SE-nél több korosztályban tartanak rendszeresen edzéseket, és igyekeznek motiválni is a gyerekeket, ezért rendszeresen ismert sportolókat is meghívnak előadásokra a „Példaképek Közelről” program keretében.