Elindult az idei TeSzedd! elnevezésű hulladékgyűjtési rendezvénysorozat
Városunkban 20 találkozási pont lesz. (Fotó: archív)

Elindult az idei TeSzedd! elnevezésű hulladékgyűjtési rendezvénysorozat. Városunkban 20 találkozási pont lesz, a megyében pedig összesen 124.

 

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium közleménye szerint közel 240 ezer önkéntessel az elmúlt évek legsikeresebb környezetvédelmi akciója lehet majd az idei TeSzedd! (Önkéntesen a tiszta Magyarországért!) elnevezésű hulladékgyűjtési rendezvénysorozat, amely idén március 18. és 24-e közötti időszakra esik. Az akcióra a regisztráció március 3-án éjfélkor már lezárult, de az érdeklődők önkéntesen is csatlakozhatnak a nyílt találkozási pontokhoz, országosan több mint 3000 helyszínen lesz szemétszedés.

Nyíregyházán 20 találkozási pont lesz, a megyében pedig összesen 124. A programhoz csatlakozott – többek mellett – a nyíregyházi Zöld Kerék Alapítvány is. Ők szombaton 14 órakor várják a regisztráltakat, illetve az önkénteseket is.

A Zöld Kerék Alapítvány évek óta aktív résztvevője a TeSzedd! akciónak, fontosnak tartják a környezetvédelmet. Kerékpáros alapítványként szombat délután bicikliutak mellett szedik majd a szemetet, többek között a Pazonyi, illetve a Tokaji úton. A regisztrált jelentkezőknek tudnak zsákot, kesztyűt is biztosítani a szemétszedéshez. Tokár Róbert, a Zöld Kerék Alapítvány önkéntes koordinátora elmondta:

50 embert regisztráltunk, de várjuk az önkénteseket! Terveink szerint 15 fős csoportokban szedjük majd a szemetet a kerékpárutak mellett. 

 

Az utóbbi TeSzedd! országos nyilvántartása szerint több mint 2500 tonna szemetet gyűjtöttek össze az önkéntesek. Akkor Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében 60 találkozási pontot regisztráltak és több mint 5000 önkéntes jelentkezett. Idén már most több mint tízezerre tehető ez a szám.