Elismerés a szolgálatért

A hazánkba érkező menekültáradat kezelése a déli határra szólította a megyénkben szolgálatot teljesítő rendőröket, katonákat, valamint törvénykezési és közigazgatási dolgozókat is. A rotációban több hetet a családjuktól távol töltők áldozatos munkáját a nyíregyházi önkormányzat is megköszöni és elismeri. Dr. Kovács Ferenc polgármester elmondta, minden érintettnek egy családi állatparki belépőt juttatnak el, amelyet a jövő év március végéig használhatnak fel. Nyíregyháza polgármestere az elismerést jelképesen adta át a megyei rendőrfőkapitánynak.

 

ÁLLATPARKI SÉTA A CSALÁDDAL

 

Farkas József kiemelte, a rendőri hivatás része, hogy nem munkába, hanem szolgálatba járnak. Most az ország déli határán van szükség az állomány egy részének szolgálatára, a megyében maradtak pedig átszervezéssel gondoskodnak a helyi biztonságról. Az elvezényeltek családjainak most nehezebb az életük, ezt pótolhatja majd a családfővel közösen eltöltött állatparki séta.

További képekért kattintson a fotóra!

A sajtótájékoztatón dr. Kovács Ferenc polgármester hangsúlyozta, az elismeréssel a kormányzati törekvésekhez csatlakoznak, ezzel is segítve a bevándorlókkal kapcsolatos feladatok ellátását.

Szoboszlai Tibor

(Fotó: Szarka Lajos)