Élj a mának!

 

Az Omnis Alapítvány a tavalyi évhez hasonlóan, idén is megrendezte az „Élj a mának” elnevezésű, helyi szintű sportnapját fogyatékkal élőknek. Az eseményen fogyatékkal élő személyek ápolásával, gondozásával foglalkozó intézmények gondozottjai vehettek részt, csapatonként 8-8 fővel. Voltak csapatversenyek és egyéni versenyszámok is.


 – Az „Élj a mának” rendezvényünk második alkalommal kerül megrendezésre. Legfőbb célja az, hogy a fogyatékkal élő ellátottaknak a mindennapjait egy kicsit színesebbé tegyük, barátságok alakuljanak ki, az együttműködést ösztökéljük, illetve egy tartalmas nap jöjjön létre – mondta el Mandzák Mariann, az Omnis Alapítvány kuratóriumi elnökhelyettese.

 

Változatos sportlehetőségek

 

A sportnapon a feladatok között volt labda pattogtatás, hullahopp karika vezetés, kötélhúzás, kapura lövés, ugrálókötelezés és kosárra dobás. A résztvevő intézmények vezetői nagyon jó ötletnek tartották az esemény életre hívását.

 

További képekért kattintson a fotóra!

Fotó: Trifonov Éva

 

– A fogyatékos emberek számára minden olyan program, akár intézmény szervezi, akár más, mindenképpen egy olyan kikapcsolódást és egy olyan környezet tudatot, változást jelent számukra, ami a mindennapi életvitelüket megkönnyíti az által, hogy új ingerek érik őket, mozgáskoordinációjuk javulhat egy kicsit, és ezt tovább tudjuk utána folytatni, a saját bentlakásos intézménybe, illetve a nappali intézménybe, ahol dolgoznak és az idejüket eltöltik – mondta el Glückmann Pál, a Nyírteleki Civil Centrum Fogyatékos Nappali Intézményének intézményvezetője.

 

Senki nem távozott üres kézzel


A rendezvény ideje alatt volt kézműves kiállítás, henna festés, arcfestés és csillámtetoválás. A részvevők nagyon jól érezték magukat.

 

További képekért kattintson a fotóra!

Fotó: Szarka Lajos


– Nagyon tetszik ez a program, megmozdítjuk a fiatalokat, nagyon jól érezzük magunkat – mondta el Balogh Hajnalka, az esemény egyik résztvevője.

A versenyszámok után következett az eredményhirdetés, az első három helyezett értékes jutalomban részesült, de a többi résztvevő sem távozott üres kézzel. A rendezvény sikeressége után a szervezők jövőre is szeretnék megtartani a sportnapot.


Kanócz Rita