Elképesztő mértékben növekedett az élő streaming szolgáltatás
Elképesztő mértékben növekedett az élő streaming szolgáltatás

Az online streaming iparág növekedése főként a két vezető platform, a Twitch és a YouTube eredménye, de mindegyik felületen emelkedett a megtekintések száma.

Végre adatokkal is alátámasztották az élő streamek hihetetlen megtekintési számait, melyek a koronavírus-járvány következtében hozott korlátozó intézkedések miatt az egekbe szöktek. A StreamElements és az Arsenal.gg szerint csak márciusról áprilisra 45 százalékkal, míg éves összevetésben 99 százalékkal nőtt az élő streaming szektor – írta a The Verge.

Most, hogy sok olyan élmény, amelyet régen személyesen élvezhettek az emberek, már az online világban valósul meg, például Zoom-előadások, Twitch-koncertek és virtuális könyvbemutatók formájában, a közösségi platformok a közelmúltban kulturálisan fontos terekké váltak.

Bár a szektor összes tagja növekedett, a megtekintések számának eloszlása egyáltalán nem volt egyenletes. A legnagyobb élő streaming felület, a Twitch a platformon töltött órák számában tapasztalta a legkiemelkedőbb változást: március és április között 50 százalékkal emelkedett a megtekintési idő, az előző évi adatokhoz képest pedig 101 százalékos növekedést könyvelhetett el.

Ez azt jelenti, hogy a felhasználók már havonta 1,645 milliárd órányi élő közvetítést néznek a Twitchen.

A platform számára a legnagyobb növekedést a zenészek megjelenése jelentette. A Twitch zenei és előadóművészi kategóriájában a megtekintési órák száma megnégyszereződött a tavalyi kimutatásokhoz képest, mivel

rengeteg előadó csatlakozott a felülethez annak érdekében, hogy enyhítse a lemondott fellépések okozta veszteségeit.

A pandémia másik nagy nyertese a Facebook Gaming volt, amely március és április között 72 százalékos, a tavalyi évhez viszonyítva 238 százalékos növekedést tapasztalt. A YouTube Gaming március–áprilisban 14 százalékkal, az előző év azonos időszakához képest 65 százalékkal nőtt, míg a Mixer ugyanezen hónapokban 15 százalékos, az előző évhez viszonyítva 0,2 százalékos emelkedést ért el.

hirado.hu