Elkészült a nagykörút bezárásának tervrajza! Újabb 2x2 sávos fejlesztés lesz városunkban!
Fotó: Szarka Lajos

Szerdán adták át a nyugati elkerülőt, de ma reggel már újabb közlekedési infrastrukturális fejlesztésekről szóltak a Városházán. Nyíregyháza polgármestere és képviselői együtt tekintették meg a nagykörút bezárásának elkészült tervrajzait. Elhangzott, az engedélyeztetés néhány napon belül megtörténhet.

Ezek már a nagykörút bezárásának tervrajzai! Több mint egy évig tartott a tervezés, de pár napon belül már az engedélyeztetés is megtörténhet. A Vasútállomástól indul majd a 2x2 sávos fejlesztés, egészen a Debreceni útig. Dr. Kovács Ferenc polgármester elmondta:

Megszerezte az önkormányzat a szükséges területeket; tulajdonképpen a pénzügyi fedezet biztosítása következik. 8-10 milliárd forintról beszélünk, ami az előzetes költségbecslés alapján szükséges ehhez a fejlesztéshez és az a hiányos torzó, ami évtizedek óta Nyíregyházán van a nagykörutat illetően, az már a múlté lehet. Nagyon fontosnak tartom, hogy a Vasútállomásnál, az Intermodális csomóponttal összhangban legyen – az is körülbelül ilyen nagyságrendű beruházás lesz majd. Ez a kettő fejlesztés együtt teljesen új dimenzióba emeli a közlekedési infrastruktúrát Nyíregyházán.

Talán az egyik legjelentősebb, legkérdésesebb csomópont az Almatárolónál, a Simai út és a Móricz Zsigmond utca találkozásánál volt. Itt is több variációt megvizsgáltak a szakemberekkel.

Körforgalom nem lehetséges, a nagykörút lámpás összehangoltságát nem szabad megbontani. De kiemelném, hogy ezen a szakaszon az összes szükséges közlekedési infrastruktúrához kapcsolódó közmű- és egyéb beruházást is szeretnénk megoldani úgy, ahogy az elmúlt években máshol is. Én azt remélem, hogy a következő ciklus közepéig ez el is készülhet.

Dr. Kovács Ferenc hozzátette, más beruházás is várható a közeljövőben városunkban.

Legalább 25-30 éve ígérgették… de most már zajlik a tervezése a Tokaji úti aluljárónak is!

A polgármester arról is szólt, más közlekedési infrastrukturális fejlesztés is lesz még, a következő évben például 5 új körforgalom épül Nyíregyházán.

Kapcsolódó galéria

Útfejlesztés tervek