Elkészült az aszfaltút: 18 millióból valósult meg a fejlesztés

 

 

Ebben az évben Nyíregyháza több pontján épített új utakat és végezett útfelújításokat a NYÍRVV Nonprofit Kft. több mint 13 500 négyzetméter felületen, közel bruttó 400 millió forint összköltséggel, melyhez Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata biztosította a forrást. Több helyszínen a csapadékvíz elvezetési problémákat is meg kellett oldani és útszegélyeket kellett építeni, cserélni. A Szikes utca is aszfalt burkolatot kapott, amelyet szalagátvágást követően adtak át a lakosság számára.

– A lakosok nagyon aktívak, kezdeményezők. A képviselők – itt Ágoston Ildikó – tovább hozzák, el sem kerülhetem, hogy ne tudjak ezekről a problémákról, de én magam is járom főleg a külterületeket. A NYÍRVV Nonprofit Kft. dolgozói megtervezték és eljutottunk oda, hogy elkészült ez az út. Én összeszámoltattam, 2013- mal kezdődően ez a 92. út, ami eddig épült vagy felújítást kapott – mondta el dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármester.


Összesen 680 millió útmunkálatokra

 

Dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere hozzátette, idén 400 millió forintot költött a város új út építésre, 180 millió forintot járdafelújításra, 100 millió forintot pedig kátyúzásra.
– Lakossági kezdeményezésre mintegy két és fél évvel ezelőtt az utcabeliek kerestek meg ezzel a problémával. Ez a Szikes utca már egy régebbi történet, de az elhelyezkedése végett nem volt olyan egyszerű ennek a tervezése és a megvalósítása. Most sikerült 4 méter szélességben, majdnem 300 méter hosszúságban. Nagyon dekoratív és szabványnak megfelelő – mondta el Ágoston Ildikó önkormányzati képviselő.

 

További képekért kattintson a fotóra!

Fotó: Szarka Lajos


A sóstóhegyi lakosok is részt vettek az átadó ünnepségen, elmondásuk szerint már nagyon várták, hogy elkészüljön ez az útszakasz.

 

Valóra vált álom

 

– Mi 2004-ben költöztünk ide, attól kezdve folyamatos problémák voltak az úttal. Gazos volt, két oldalt volt csak egy-egy járható földsáv és állt a víz, ha volt egy nagyobb esőzés. Nem lehetett rajta normálisan közlekedni. Amikor a kisfiamat vártam, még inkább probléma lett, hogy hogyan tudok majd egy babakocsival közlekedni rajta. Ezért kezdeményeztem én és pár szomszéd ennek az útnak az építését, ami először ideiglenes egy zúzott kő burkolattal megoldódott. Már annak is nagyon örült, azt viszont nem gondoltuk, hogy ilyen hamar lesz folytatás, de lett és valóssággá vált ez az aszfaltút – mondta el Földmíves Szabó Orsolya, a Szikes utca egyik lakosa.

A NYÍRVV Nonprofit Kft. november 30-ig valamennyi útszakaszon befejezi az útépítést és felújítást.

 

Kanócz Rita