Elkezdődött a VIDOR-gás

Ünnepélyes megnyitóval, majd a Borbély Mihály Balkán Jazz Project koncertjével indult az idei VIDOR Fesztivál. Az ünnepélyes megnyitón Schlanger András, a Móricz Zsigmond Színház igazgatója köszöntötte a vendégeket, majd másik házigazdaként dr. Kovács Ferenc üdvözölte a népes közönséget. Elmondta, hogy a VIDOR Fesztivál az idén is 9 nap örömöt és nevetést hoz a város életébe. Büszke rá, hogy mára ez a rendezvény nemcsak, hogy Közép-Európa legnagyobb fesztiválja, de Nyíregyháza kulturális életének meghatározó része. A hagyományos programok mellett az idén is újdonságokkal is előrukkoltak a szervezők. Így az idei rendezvény gasztronómiai elemekkel is kiegészült.
Seszták Miklós fejlesztési miniszter, mint a megye szülötte arra büszke, hogy Nyíregyházán a VIDOR Fesztiválnak európai híre van. Ez is bizonyítja, hogy ilyen rendezvényt is meg lehet szervezni ebben a régióban is. 

További látványos fotókért kattintson a képre!


A belvárosban több ezren várták a fesztiválnyitót és sokan még az este fél kilenckor kezdődő koncertre is rákészültek kabáttal, pléddel, hiszen ekkor lép színpadra Bassekou Kouyate & Ngoni Ba. A Maliban született művész a lant ősének tekinthető ngoni mestere, ebből hozott ízelítőt a szabolcsi megyeszékhelyre.

PROGRAMAJÁNLÓ: MIT NÉZHETÜNK, HALLHATUNK A VIDOR FESZTIVÁLON?

(Fotó: Kohut Árpád)