Elkezdődtek a Castel Felice próbái

Már gyakorolja szerepét Dengyel Iván. A Jászai-Mari díjas színész is szerepet kapott a Castel Felicében. A próbák megkezdődtek, és a színészek már nagyon várják a bemutatót. A szereplők között olyan neves színészek vannak, mint Pregitzer Fruzsina, Széles Zita, Illyés Ákos, Kosik Anita, Jenei Judit és Vicei Zsolt.

A főrendezőhöz közel áll a darab, ugyanis szereti, hogy a gunyoros-játékos alaptónusnak és a súlyos mondanivalónak egyenrangú szerepe van. Nem egy bulvár darab és mégis van benne egyfajta könnyedség. Szerethetők a karakterek és a téma is különleges. Manapság ritka az olyan történelmi színdarab, aminek a szereplői akár még élhetnének is.

– Nagyszüleimmel rengeteget beszéltem gyerekkoromban erről, rengeteget meséltek a világháborúról, 1956-ról, szüleim is már 1956-ban éltek, és rengeteg történet van és ez érzékeny pont számomra is. Ez felfoghatatlan a mai napig egyébként, hogy ilyen dolgok hogyan történhettek – mondta Illyés Ákos színész.

A Castel Felice pedig valóban létezett. Az interneten még fényképek is elérhetőek a hajóról és lakóinak akkori mindennapjairól. A darabban pedig ezek tükröződnek majd. Szórakoztató, bár komoly témával foglalkozik, melyet krimi köntösben láthatunk. Premier: március 4-én.

Szilágyi Bella Brigitta