Ellenőrzési akciósorozat

A Közlekedési Felügyelőség az évtizedes hagyományainak megfelelően, a téli közlekedés biztonságának elősegítésére, 2014. november 12-13.-között, a Munkaügyi és Munkavédelmi Felügyelőséggel közösen összehangolt közlekedésbiztonsági ellenőrzési akciót tart.
Mivel az őszi - téli időszakban hosszabbak a sötét és rossz látási viszonyokkal telt időszakok, ezért az ellenőrzés elsődleges célja a hibás, nem megfelelően működő, rosszul beállított világító- és jelzőberendezéssel közlekedő járművek forgalomból kiszűrése, a hibák mielőbbi, akár helyszíni kijavítása. Az ellenőrzés természetesen kiterjed a járművek műszaki állapotára és a téli közlekedésre való felkészítettségük vizsgálatára is, ezen belül a szélvédő, az ablakmosó és ablaktörlő berendezések, a páramentesítő berendezések működőképességére, a téli gumiabroncsok használatára, a gumiabroncsok állapotára is.

Az őszi-téli közlekedésnek hatása van a balesetek alakulására, ezért a két hatóság szakembereiből alakított ellenőri csoportok kiemelten vizsgálják a vezetési és pihenőidőre vonatkozó szabályok betartását, a járművek közlekedésbiztonsági (ezen belül a különleges felépítményű járművek munkavédelmi) megfelelőségét.

Az ellenőrzési akciók végrehajtása a megye területén, egyszerre több ellenőrzési ponton várható.

Az akciósorozat zárásaként, 2014. november 14.-én pénteken, 10:00-tól 16:00-ig a Közlekedési Felügyelőség a téli közlekedésre felkészülés jegyében a Nyíregyháza Lujza u. 7. sz. alatti vizsgálóállomásán Díjmentes Közlekedésbiztonsági Nyílt Napot tart.
A Nyílt Nap keretében:
1. A járművizsgálati technológia szerint ingyenesen átvizsgálják az érdeklődők járműveit.
2. Megfelelő műszaki állapot esetén - vizsgadíj befizetése mellett - a műszaki vizsga azonnali lehetőségét biztosítják.
3. Tanácsokat adnak a járművek őszi - téli felkészítésére, üzemeltetésére.