Ellenőrző gyakorlat Nyíregyházán

Az elmúlt hetekben mindhárom szolgálati csoport helyismereti gyakorlat keretében megismerte az oktatási intézmény sajátosságait. A szerdai ellenőrző gyakorlat keretében egy feltételezett helyzetben kellett az elsajátított ismereteket végrehajtani az állománynak.

A feladat keretében, az intézmény harmadik emeletén az egyik hálószobában keletkezett tűz, a füsttel telítődött szinten két diák bent rekedt.

Az állomány egy része mentési csoportot alakított, akik egy védősugár fedezete mellett teljes légzésvédelemben a bent rekedt tanulók felkutatására indultak, miközben a további rajok több oltósugarat is szereltek, az épületen kívül pedig a gépezetes tolólétra segítségével a magasban egy vízágyú is készen állt az oltásra.

Az ellenőrző gyakorlat célja a speciális oktatási intézet területén a rajok együttműködésének és a dolgozók begyakoroltatása, valamint az elsajátított elméleti, szerelési ismeretek gyakorlati alkalmazása volt.

A feladatok végrehajtását a Katasztrófavédelmi Műveleti Szolgálat, a Nyíregyházi Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetője, tűzoltósági felügyelője, valamint a nyíregyházi tűzoltóparancsnok és a helyettese ellenőrizte, majd Pócsik Zoltán tű. ezredes megfeleltre értékelte.