Élménypróba - 4 km és 17 feladat vár a nevezőkre a Sóstói erdőben

Egyensúlyozás pallón, kúszás a csőben, futás gumiabroncsok között. Csak néhány akadály mely a nevezőkre vár a II. Decathlon Élménypróbán. Összesen 4 km a táv a Sóstói erdőben, és 17 feladatot kell teljesíteniük a résztvevőknek. A szervezők igyekeztek úgy kialakítani a pályát, hogy céges csapatok és családok is teljesíthessék, komoly sportmúlt nélkül.

- Idén az egyéni verseny mellett családi és csapatverseny is lesz. 14 év felettiek indulhatnak, de a kisebbeknek is gondoskodtunk egy iskola révén programokról. Egész nap folyamatosan játékos feladatokkal várjuk azokat akik kilátogatnak az erdőbe - mondta Pokrovenszki Gergely főszervező.

A világ minden táján egyre népszerűbbek a hasonló versenyek. Fekete Andor már több ragos nemzetközi Spartan viadalon vett részt, és szerinte aki szeretné elkezdeni ezt a sportágat, annak ideális lehet a június 9-i nyíregyházi verseny.

- Ez egy jó alkalom arra, hogy mindenki kipróbálja, mire képes. Lehet ez egy kezdet, mert igyekeztünk olyan feladatokat összeállítani melyek könnyen teljesíthetőek, de van közöttük olyan is, ahol szükség van az erőre - mondta Fekete Andor versenyző.

A II. Decathlon Élménypróbán minden résztvevő aki teljesíti a távot, érmet kap. Egy-egy team négy főből áll, a verseny pedig jó csapatépítő is lehet egy-egy céges együttesnél. Az Élménypróbán tombolákat is sorsolnak, melyekkel értékes ajándékokat lehet nyerni. Nevezni online formában vagy a helyszínen lehet. A verseny rajtja az Erdei Tornapályánál lesz, június 9-én 9.30-tól.

Dankó László

fotó:elmenyproba.hu