Elsősegélynyújtó Verseny – Zay-s győzelem!
A 46. Országos Elsősegélynyújtó Versenyen számos csapat képviselte megyénket, a Nyíregyházi Szakképzési Centrum Zay Anna Egészségügyi, Informatikai Szakgimnáziuma és Kollégiuma által delegált csapat pedig fölényes sikert aratott!

 2017. szeptember 9-én több mint 300 fiatal mérte össze tudását a 46. Országos Elsősegélynyújtó Versenyen, Kaposváron.
A versenyzők nagyon komoly szakmai pályákon bizonyították tudásukat, kemény és szoros küzdelemben értek el nagyon szép eredményt.
Gyermek kategóriában a Vásárosnaményi Eötvös József Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola csapata 15. helyezett lett a 20 induló csapatból.
Ifjúsági kategóriában a Vásárosnaményi II. Rákóczi Ferenc Gimnázium csapata szintén a 15. helyezést érte el, ugyancsak 20 csapatból.
Felnőtt kategóriában a Nyíregyházi Szakképzési Centrum Zay Anna Egészségügyi, Informatikai Szakgimnáziuma és Kollégiuma által delegált csapat 17 versenyző csapat közül kiemelkedő eredménnyel nyerte meg a versenyt, és összesített mezőnyben is a legmagasabb pontszámot érte el!

 

A csapatok felkészítését, az elsősegélynyújtás népszerűsítését önkéntes segítők végzik, gyermek és ifjúsági kategóriában Kántor Tímea, felnőtt kategóriában pedig Vitál Andrásné támogatta a munkát.

A megye által delegált versenybírók Sárosi Sándor és Veress István voltak.