Élvonalban a csapatok - A Bozsik Akadémia fiatal labdarúgói készülnek a következő idényre

Folyamatosan tréningeznek a Nyíregyháza Spartacus-Bozsik Akadémia fiatal labdarúgói. A klub korosztályos csapatai az élvonalba jutottak, több játékos pedig korosztályos válogatott. A Szpari szeretné megtartani értékeit. 


Utánpótlás edzés Örökösföldön. A fiatalok mosolyogva, szemmel láthatóan jó kedvűen végzik a feladatokat. Örülnek, hogy újra együtt focizhatnak. Folyamatosan próbáltak dolgozni a járvány alatt is, küldték az edzők a feladatokat a fiúknak. Nagyon várták a gyerekek is a tréningeket, és a kisebb korosztályoknál szinte teljes a létszám, a nagyobbaknál hiányoznak néhányan. Akik a határon túlra utaztak haza, még nem térhettek vissza, nekik segített a klub abban, hogy a településük közelében egy-egy helyi gárdánál tréningezzenek ebben az átmeneti időszakban. Örökösföldön heti három edzést tartanak a játékosoknak, június végéig pedig folyamatosan dolgoznak az utánpótlás gárdák. Kell is az erő, a csapatok ugyanis az első osztályra készülnek. A Nyíregyháza Spartacus-Bozsik Akadémia mindegyik korcsoportja az élvonalba jutott. 

A produktivitási listán előkelő helyen áll a klub, bekerült az első tízbe Magyarországon. Itt egy pontozási rendszer alapján azt veszik figyelembe, a saját nevelésű labdarúgók közül hányan játszanak az élvonalban, NB-II-ben.  A Szparinál jelenleg 11 saját nevelésű labdarúgó van a felnőtt keretnél, 3-4 közülük folyamatosan lehetőséget is kapott a bajnokságban. Vannak akik a korosztályos válogatottban is bemutatkozhattak, és bár csábítják őket máshová, sikerült őket megtartani. 

Pár napja a legkisebbek már egy felkészülési tornán is részt vehettek az Olasz Focisuli ellen. Rövidesen pedig elkezdődik a II. Bozsik Focitábor, ahová azokat a gyerekeket is várják, akik nem a klubnál fociznak, de szeretnék sporttal tölteni a nyarat. Két turnusban rendezik a tábort, és már lehet jelentkezni.