Emlékérem – Mintegy ötvenen kaptak elismerést a koronavírus-járvány elleni munkájukért

Mintegy ötvenen kaptak elismerést a koronavírus-járvány elleni küzdelemben folytatott munkájukért, pénteken délben a megyeházán. Az élet számos területéről, az egészségügyből, az államigazgatásból, a rendvédelmi szervektől, sőt az egyetem hallgatói közül is kerültek ki díjazottak, akik egy emlékérmét kaptak a munkájuk elismeréseként. 

„Szabolcs-Szatmár-Bereg Megye Védelméért Emlékérem” elismeréseket adott át Román István kormánymegbízott, a megyei védelmi bizottság elnöke, a COVID-19 világjárvány harmadik hullámának leküzdésében kiemelkedően teljesítők részére.

„Nagyon sok hálával tartozunk azoknak, akik részt vettek a védekezés eddigi szakaszában, nem tudjuk, hogy mit hoz a járvány további felvonása, de most egy sikert ünnepelhetünk, és megköszönjük azoknak a munkáját, akik ebben a sikerben részesek voltak, alakították a sikert. Változatlanul nagyon fontos felhívni a figyelmet minden módon arra, hogy az oltakozás nagyon fontos. Akkor tudjuk ezt a sikert véglegesnek mondani, ha minél többen beoltatják magukat, és arra is fel kell hívni a figyelmet, hogy mindenkinek a saját felelőssége, hogy beoltatja-e magát, ez a vírus változatlanul életveszélyes” – erről beszélt Seszták Oszkár, a megyei közgyűlés elnöke.

Sz-Sz-B megyében túl vagyunk a harmadik hullámon, hosszú hónapok óta csütörtökön volt az első alkalom, hogy nem jelentettek újabb fertőzöttet a megyében – ezt már Román István kormánymegbízott mondta el televíziónknak, aki hozzátette, az elmúlt hónapokban nagyon komoly oltásszervezési munka folyt, így éppen itt van az ideje annak, hogy köszönetet mondjunk azoknak, akik nagy erőfeszítéseket tettek mindannyiunkért.

„A megyei védelmi bizottság alapított évekkel ezelőtt egy Szabolcs-Szatmár-Bereg Megye Védelméért” plakettet, ezt fogják megkapni 50-en a mai nap folyamán, nagyon sok területről, egészségügyből, államigazgatásból, a rendvédelmi szervek irányából, sőt, vannak egyetemista hallgatóink, akik önkéntesként segítették a védekezési munkát, szerettük volna azt, hogy mindenki számára eljusson ez a köszönet.”

A kormánymegbízott hozzátette, rajtuk kívül is mindenki magáénak érezheti ezt a győzelmet, ami a harmadik hullám legyőzését illeti.