Emlékezés dr. Szemerszki Miklósra
Május 30-án családja, tanítványai és volt munkatársai búcsúztatták dr. Szemerszki Miklóst. Az alábbi nekrológot volt munkatársai nevében Csabai Lászlóné, volt polgármester juttatta el szerkesztõségünkhöz.

   Dr. Szemerszki Miklós közel 25 évig tanított a város különbözõ középiskoláiban, gimnazistákat, szakközépiskolásokat és felnõtteket. A Kossuth Lajos és Vasvári Pál Gimnázium igazgatójaként, nemcsak a matematikát igyekezett megszerettetni, de odafigyelt a fiatalok továbbtanulására is. Segítette, hogy a hátrányos helyzetû, tehetséges gyerekek ösztöndíjat kapjanak, és továbbtanulhassanak.
   1971–1989. között a Nyíregyházi Városi Tanács oktatási osztályát vezette, az MSZMP városi titkára, majd az MSZMP elsõ titkára volt. Szerény, segítõkész, jó szervezõkészséggel rendelkezõ vezetõ, aki szerette a fiatalokat, és bízott bennük. Abban az idõszakban, amikor beleszólása volt az oktatási intézmények vezetõi kinevezésébe, nagyon sok fiatalt neveztek ki vezetõnek, akik aztán évtizedekig magas színvonalon irányították intézményeiket.
   Komoly érdeme, hogy Nyíregyházán konfliktusmentesen ment végbe a rendszerváltás és valamennyi MSZMP pártvagyon a nyíregyházi önkormányzat tulajdonába került.
   Mi, akik ismertük, szerettük, tiszteltük, emlékét megõrizzük!